Robbie Rogers ensimmäinen julkisesti homoseksuaali urheilija Pohjois-Amerikan ammattilaissarjoissa!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 25/04/2018
Jaa tämä...

Robbie Rogers marssi ensimmäisenä julkihomona seurajoukkueen pelaajana Pohjois-Amerikassa LA Galaxyn riveissä kentälle, kun Galaxy kohtasi Seattle Soundersin.

Robbie Rogers teki eilen historiaa. Rogersista tuli Pohjois-Amerikan ensimmäinen julkisesti homoseksuaali joukkueurheilija, joka on edustanut seuraansa Pohjois-Amerikan ammattilaissarjoissa. Rogers ansaitsee uskomattoman suuren hatun noston rohkeudestaan, mutta samalla on varsin järkyttävää huomata, että tällainen asia on edelleen jollain tapaa uutisarvoinen vuonna 2013. Mielelläni olisin jättänyt tästä asiasta kirjoittamatta, mutta valitettavasti vielä toistaiseksi homoseksuaalisuus on urheilumaailmassa niin suuri uutinen, että aihetta tämän jutun kirjoittamiseen löytyy.

Rogers ehti jo kertaalleen lopettamaan uransa viime helmikuussa tultuaan ulos kaapista, mutta teki nyt paluun pelikentille tuoreen LA Galaxyn kanssa solmitun sopimuksen myötä.

Rogers kommentoi paluutaan Associated Pressille.

– Halusin takaisin jalkapallon pariin, sillä rakastan tätä peliä. Olen innoissani siitä, että saan olla esikuva niille pelaajille, jotka ovat nyt samassa tilanteessa kuin missä itse olin aikaisemmin.

Rogers pääsi tositoimiin toisella puoliajalla. Suurimman huomion keräsi kuitenkin ehdottomasti Tottenhamin ex-tähti Robbie Keane, joka paukutti hattutempun ottelussa, jonka LA Galaxy voitti lopulta 4-0.

Veikkaussivut | Oskari Villanen

Twitter: @OskariVillanen