Neil Robertson - Mark Selby 8.12.2013 | Snooker

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 12/08/2013
Jaa tämä...

Viekö Neil Robertson vai Mark Selby mestaruuden Yorkissa?

Neil Robertson – Mark Selby, merkki yli 16,5 freimiä, kerroin 1,91 Sportingbet

Sportingbetin kertoimet otteluun 2,10 | 1,73 PELAA TÄSTÄ

 

 

Snookerissa pelattavan UK Championship -turnauksen mestaruus ratkaistaan tänään Australian Neil Robertsonin sekä Englannin Mark Selbyn iskiessä yhteen. Tiedossa tulee olemaan äärimmäisen jännittävä finaali kahden upean pelaajan välillä. Neil Robertson sekä Mark Selby tuntevat toisensa pelaajina erinomaisesti. Välierässä Neil Robertson voitti kuin voittikin Stuart Binghamin 9-8 numeroin, kun taas Mark Selby ei antanut Ricky Waldenille mahdollisuuksia. Tuo ottelu päättyi Mark Selbylle 9-5 lukemiin. Mark Selby teki Ricky Waldenia vastaan maksimibreikin ja siitä syystä onkin nostettava ”The Jester of Leicesterille” hattua, mahtava suoritus! Jotain se kertoo myös Ricky Waldenista, että heti maksimibreikin suoritettuaan hän meni Mark Selbyä onnittelemaan.

Neil Robertson on voittanut pelaajien kolme edellistä kohtaamista, mutta on otettava huomioon, että Mark Selby on ollut turnauksen paras pelaaja! Mark Selby on parantanut peliesityksiään turnauksen aikana, sillä ensimmäisellä kierroksella ”The Jester of Leicester” oli yllättävän suurissa ongelmissa nuorta amatööriä vastaan. Sen jälkeen tosissaan Mark Selby on lähettänyt kotimatkalle esimerkiksi viime vuoden maailmanmestaruusturnauksen kakkosen, Barry Hawkinsin. Toisaalta nimimiehiä matkalla finaaliin on myös Neil Robertson ehtinyt pudottamaan. Stephen Maguire oli täysin paperia Neil Robertsonin käsittelyssä 6-2 numeroin, joten maailmanlistan ykkönen on tehnyt myös selväksi sen, että on ansainnut paikkansa tässä ottelussa.

Ottelussa ei ole minkäänlaista ennakkosuosikkia, vaikka sellaista hakemalla lähtisi hakemaan. Tiedossa tulee olemaan äärimmäisen tasainen sekä pitkä finaali. Mark Selbyltä upean maksimibreikin tekeminen muistetaan tästä turnauksesta kenties parhaiten yhdessä mestaruuden voittavan pelaajan kanssa, mutta lähtökohdat ovat kaiken kaikkiaan niin ympäripyöreät, että yli 16,5 freimiä lienee järkevin valinta vetokupongille mukaan. Neil Robertson ei pelannut eilen, kun taas Mark Selby joutui eilen pelaamaan, mutta en usko, että sillä on loppupeleissä suurtakaan merkitystä. Neil Robertson on varmasti eilen harjoitellut toisella pöydällä tätä ottelua ajatellen. Olisihan se uskomattoman komea päätös turnaukselle, jos nähtäisiin jopa kaikki täydet freimit.

Veikkaussivut | Tuomas