Roger Federer - Andy Murray | Olympialaiset 5.8.2012

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 08/05/2012
Jaa tämä...

Unelmafinaali Wimbledonin keskuskentällä!

Roger Federer – Andy Murray, merkki 1, kerroin 
Roger Federer – Andy Murray (+1,5 erää), merkki 1, kerroin 
Roger Federer – Andy Murray (+2,5 peliä), merkki 1, kerroin  

Lontoon Olympialaisia, koko päivän mielenkiintoisin urheilutapahtuma käydään Wimbledonin keskuskentällä, jossa finaalissa Sveitsin Roger Federer kohtaa Andy Murrayn. Koko kotiyleisö toivoo Andy Murrayn kerrankin pystyvänsä voittamaan sveitsiläisen, mutta todellisuudessa ottelussa on edelleen vain yksi suosikki tälläkin kertaa eikä se missään tapauksessa ole Murray. Sveitsiläisellä on niin paljon kokemusta tärkeistä otteluista ja juuri Olympialaisten kulta sveitsiläiseltä puuttuu. Juuri noin kuukausi sitten Federer murskasi Murrayn Wimbledonin finaalissa. Murray tietää sen, että koko yleisö odottaa vain kultaa, tällä kertaa häviäminen ei ole mahdollista.

Se on ihan selvää, että molemmilla on karmeat paineet. Federerin on, mikäli sveitsiläinen haluaa Olympialaisissa olla ykkönen, voitettava nyt. Toista mahdollisuutta ei ole tulossa. Federer pelaa lempialustallaan lempipaikassaan, joten vaikka suurin osa yleisöstä onkin Murrayn puolella, on todettava, että paikalla on varmasti myös sveitsiläisenkin kannattajia. Federerhän ei oikeastaan vakuuttanut välierässä Argentiinan Juan Martin Del Potroa vastaan. Federer hävisi ensimmäisen erän ja viimeisessä erässä oli myös ongelmia. Federer kuitenkin vain osoitti tiukoissa paikoissa, miksi sveitsiläinen on ATP-listalla ykkösenä. 

Tiedossa on upea ottelu. Mahdotonta sanoa, mutta ei ole aivan täysin väärin sanoa, että onkohan kyseessä Federerille viimeinen kerta Wimbledonin keskuskentällä? Ei olisi hirveän huono asia päättää se Olympialaisten kultamitaliin. Mutta kuten todettu, mahdotonta sanoa. Itse pelistä sen verran vielä, että lyhyesti sanottuna, jos Murray ei löytänyt melkeinpä mitään mahdollisuuksia Federerin voittoon kuukausi sitten samassa paikassa, miten nyt sitten yllättäen asiat olisivat toisin?

Veikkaussivut | Tuomas