Ranskan Avoimet 2012

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 25/04/2018
Jaa tämä...

Jarkko Nieminen lähtee haastamaan maailmanlistan nelosta, Andy Murray:tä.

Jäljellä on enää Ranskan avointen finaali Nadal – Djokovic. Voit lukea linkistä ennakon ja veikkausvihjeen otteluun.

Tuomaas_94:n näkemys Ranskan avoimista:

Ranskan avoimet käydään tänä vuonna toukokuun lopulla sekä kesäkuun alussa. Miehissä puolustavana mestarina toimii turhia esittelyjä tuskin kaipaava Rafael Nadal sekä naisten kohdalla yllätysmestariksi viime vuonna selviytynyt Kiinan ykköspelaaja, Li Na. Tämän vuoden kilpailussa lähtökohdat ovat erilaiset. Rafael Nadal on turnauksen suurin voittajasuosikki, mutta useampi hyvä haastaja espanjaiselle tulee löytymään. Tämä artikkeli ollaan kirjoitettu ensimmäisen ottelukierroksen jälkeen, kun jokaisen pelaajan ollaan kertaalleen nähty pelaavan Roland Garrosin tenniskeskuksessa.

TOP 3:

RAFAEL NADAL on turnauksessa suurin suosikki ja voittikin ensimmäisellä kierroksella Italian Simone Bolellin helposti 0-3 lukemin. Välttämättä Nadal ei vielä pelannut sillä tasolla, millä kuuluisi, mutta Bolellia vastaan aivan turha sellaista olisikaan ollut tehdä. Nadal on kärsinyt polvivammoista, eikä tiedetä, miten Nadalin polvet tulevat kestämään mitä pidemmälle turnausta edetään. Nadalille olisi tärkeää selviytyä voittajana ensimmäisten kierrosten otteluista helposti. Toisella kierroksella Nadal kohtaa Istominin.

NOVA DJOKOVICn kohdalla lienee jossain määrin jopa turha puhua mestaruushaaveista. Edelleen Djokovic on ATP-listalla ensimmäisenä ja selviytyi mukavasti ensimmäisen kierroksen ottelustaan, mutta oikeastihan Djokovic on ollut pidemmän aikaa kaukana siitä tasosta, millä viime kaudella serbialainen oli parhaimmillaan. Djokovicin pelistä heijastuu se, miten serbialaisen ongelmat kentän ulkopuolella aiheuttavat ongelmia itse pallon perässä juoksemisen kohdalla. Djokovic kuten moni muukin huippupelaaja arvosteli Madridin turnausta muutama viikko sitten. Djokovic pelasi todella epätasaisesti Madridissa, toisaalta serbialainenhan oli todella hyvä Roger Federeriä vastaan Roomassa. Toisella kierroksella Djokovic kohtaa Kavcicin.

ROGER FEDERER, onko sveitsiläisestä vielä menestymään Grand Slameissa? Siinäpä vasta kysymys. Federer on halunnut kehittää peliään entistä agressiivisemmaksi. Federer omaa edelleen loistavat peruslyönnit sekä loistavat hermot tiukoissa tilanteissa. Federer on samalla erittäin hyvä massapelaaja. Loppupeleissä kuitenkin Federerin täytyisi selviytyä ensimmäisten kierrosten otteluista helposti. Federer on jo sen ikäinen, ettei rasitusta voi tulla samalla tavalla kuin nuoremmillaan. Federer oli hyvä ensimmäisessä ottelussaan, mutta hieman epätasainen ja ajoittain turhia puolihuolimattomia virheitä. Toisessa ottelussa Federer kohtaa Romanian Adrian Ungurin. Federer tulee ottamaan selkeän voiton, mikäli vain keskittyminen pystyy itse ottelussa. Monethan olisivat toivoneet toisen kierroksen kamppailuksi Federer-David Nalbandian, mutta argentiinalainen yllättäen hävisi Ungurille maanantaina 3-1 lukemin.

HAASTAJAT:

ANDY MURRAY, iso-britannialaisen on edelleen aivan turha haaveilla mistään Grand Slam -mestaruuksista. Murray kentällä vain yrittää ”roikkua” peleissä mukana, mutta sillä tavalla tässäkään turnauksessa ei ole tulossa mitään. Toisella kierroksella Murray tulee kohtaamaan Jarkko Niemisen ja siinä on Murrayn ihan oikeasti pelattava hyvin. Murraylla ei ole oikeastaan minkäänlaista asetta, millä voisi uhata selviytymistä turnauksen finaaliin. Haastajat -osioon Murray sopii sen takia, että Murray on kuitenkin pyrkinyt kehittämään valmentajansa kanssa kämmenlyöntiään ja jos se toimii hyvin, on Murraylla mahdollisuudet selviytyä neljän parhaan joukkoon.

GILLES SIMON, ranskalainen pelaa nyt kotiturnauksessaan. Simon voitti ensimmäisellä kierroksella Ryan Harrisonin ja omaa niin paljon potentiaalia, että jos Simon saa kämmenensä toimimaan, on Simonilla mahdollisuudet edetä turnauksessa vielä pitkälle. Simon pelasi Nizzassa ajoittain hyvin, kuten esimerkiksi Grigor Dimitrovia vastaan, mutta todellisuudessa Nicolas Almagroa vastaan hieman myöhemmin peruslyönnit jäivät aivan liian vajaiksi eikä espanjalainen jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Simon on vähän sellainen epätasainen pelaaja, joka syttyy kuitenkin yleensä ”kotonaan” pelaamaan. Erittäin yllätysvalmis pelaaja, joskin ei missään tapauksessa puolivälieriä pidemmälle.

TOMAS BERDYCH, en mitenkään jaksa uskoa tshekkiläisen menestyvän turnauksessa. Siihen on hyvin yksinkertainen selitys. Henkinen puoli. Berdych omaa edelleen hyvän syötön ja hyvät peruslyönnit. Pelit kuitenkin ratkaistaan henkisellä puolella ja sen takia Berdychin matka tulee katkeamaan puolivälierissä Roger Federeriä vastaan.

Lyö 50 €:n veto ILMAN RISKIÄ!

> Lue lisää

Saat nyt VAIN VEIKKAUSSIVUILTA 50 €:n riskittömän vedon Nordicbetille. Jos ensimmäinen vetosi menee väärin, Nordicbet palauttaa rahasi takaisin! Katso myös muut EM-kisojen tarjoukset Veikkaussivuilta.