Roomassa huima keihäskisa, Pitkämäelle luu käteen!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Ben
  • 06/05/2015
Jaa tämä...

Veikkaussivujen toimitus | Kimmo 5.6.2015

Vesely haastaa Pitkämäen

Keihäskausi on alkanut mielenkiintoisena. Tero Pitkämäki ja Antti Ruuskanen ovat komeilleet kärkisijoilla ja haaveet MM-kisojen kaksoisvoitosta ovat pikkuhiljaa virinneet kotikatsomoissa. Eilisessä Rooman Timanttiliigan osakilpailussa MM-mitalijahtiin ilmoittautui muutama nimi lisää ja Pitkämäkikin sysättiin tylysti syrjään palkintopallilta. Maailmantilaston kärkiheitto sentään vielä säilyi Pitkämäen nimissä, mutta vaivaisella 48 sentin erolla.

Eilisen kisan ykkönen oli Vitezslav Vesely, jonka voittotulos 88,14 metriä jää vain 20 senttiä miehen omasta ennätyksestä. Tulos riitti maailmantilaston kakkossijaan. Alkukauden vaisusti esiintynyt Vesely oli tulta ja tappuraa alusta asti, ja Pitkämäen mukaan kova tulos oli odotettavissa jo verryttelyn perusteella.

Kisan kakkoseksi nousi Julius Yego uudella Kenian ennätyksellä 87,71. Yego pääsi näpäyttämään arvostelijoita, joiden mielestä edellinen ennätysheitto (86,88 Ostravassa) oli yliastuttu onnenkantamoinen. Hidastuksista näkyi silloin, että heitto olisi pitänyt hylätä, mutta nyt Yego näytti, ettei tuurilla ollut mitään osaa heitossa. Rahkeissa on varaa vielä kovempiinkin tuloksiin, eikä asiantunteva suomalainen valmennus ainakaan heikennä miehen mahdollisuuksia.

Kolmostilalle Roomassa heitti Lontoon olympiavoittaja Keshorn Walcott tuloksella 86,20, joka on Trinidad & Tobagon uusi ennätys. Yllätysvoiton olympialaisissa napannut Walcott on ollut alkukaudesta varmassa heittokunnossa, joten varsinainen yllätys hänenkään heittonsa ei ollut.

Suomalaisten keihäskaaret lyhyiksi

Walcott pudotti Pitkämäen palkintopallilta viimeisellä heitollaan. Ennen Walcottin ennätyskiskaisua piti Pitkämäki kolmossijaa hallussaan tuloksella 82,72, joka riitti lopulta neljänteen sijaan. Pitkämäki johtaa edelleen maailmantilastoa ja Ruuskanen on nyt Veselyn ja Yegon jälkeen neljäntenä tuloksella 86,61.

Nordicbetillä voit ansaita 10,000€ Mestarien Liigan Finaalista! 

Katso Walcottin ennätysheitto tästä: