VIDEO: Kulta Leijonalla uran ensimmäinen kolmen maalin ilta

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: IFK
  • 03/08/2016
Jaa tämä...

Helsingin IFK teki tiistai-iltana seurahistoriaa nappaamalla seuralle sen kaikkien aikojen ensimmäisen SM-liigan runkosarjan voiton. Historiallinen saavutus varmistui murskaluvuin ottelussa Porin Ässiä vastaan, jonka IFK vei nimiinsä näytöstyyliin luvuin 7 – 0.

HIFK aloitti ottelun todella ryminällä ja iski ottelun avausmaalin jo yhdeksän sekunnin pelin jälkeen räjäyttäen yli 8000 päisen yleisön Helsingin jäähallissa. Kun ensimmäistä erää oli ehditty pelaamaan vain 48 sekuntia, niin taululla oli jo luvut 2 – 0 ja Porin Ässien valmennusjohdolla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin ottaa aikalisä herätelläkseen patapaitoja. Tästä ei kuitenkaan ollut apua vaan HIFK meni ottelussa menojaan ja näyttikin siltä, että joukkue todella halusi napata seuran ensimmäisen runkosarjavoiton valmentajansa Antti Törmäsen johdolla.

Ottelun yhdeksi suurimmaksi hahmoksi tuore nuorten maailmanmestari Roope Hintz, joka iski ottelussa Liiga-uransa ensimmäisen hattutempun. Hintz iski ensin kahdesti toisessa erässä ja viimeisteli vielä 7 – 0 loppulukemat Robert Leinon esityöstä muutaman minuutti ennen ottelun loppua, minkä jälkeen Nordenskiöldinkadun yleisö nousi seisomaan osoittamaan suosiotaan seuralle.

Runkosarjan voiton lisäksi HIFK teki tällä kaudella yhden kauden piste-ennätyksensä 124:llä pisteellä.

Muistathan että peliyhtiö Bet365 tarjoaa jääkiekkosarjoihin erinomaiset kertoimet ennen otteluita kuin myös livevedon puolella.

Lue myös:

VIDEO: Blues voittoon – Saipa-vahdilta näyttävä mailatorjunta

VIDEO: Pelaako TPS-ikoni ensi kaudella TUTOssa?