Anaheimin ruotsalaishyökkääjälle neljän vuoden jatkosopimus!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 08/08/2015
Jaa tämä...

Ruotsalaishyökkääjä Jakob Silfverbergin ura jatkuu seuraavat vuodet Anaheim Ducksissa.

Ruotsalaishyökkääjä Jakob Silfverberg jatkaa tulevinakin vuosina Anaheim Ducksin vahvuudessa. Seura ilmoitti perjantaina tehneensä neljän vuoden jatkosopimuksen ruotsalaishyökkääjän kanssa.

Jääkiekon NHL-liigassa pelaava Ankkalauma ei julkistanut sopimuksen arvoa, mutta mediatietojen mukaan ruotsalainen saa neljän vuoden aikana 15 miljoonaa dollaria.

24-vuotias Silfverberg pelasi viime kaudella ensimmäisen kokonaisen kautensa Anaheimissa. 81 runkosarjapelistä mies kokosi tehot 13+26. Kauden aikana rangaistuslauksissa kunnostautunut voimahyökkääjä puhekesi kukkaan pudotuspeleissä, kun viimeisteli peräti tehot 4+14.

Anaheim hävisi konferenssifinaalit lopulta aina Stanley Cupin voittanelle Chicago Blackhawksille.

Voimahyökkääjänä tunnettu Silfverberg omaa vahvuuksinaan myös kahden suunnan pelaamisen ja nopean laukauksen.

Silfverberg on alunperin Ruotsin pääsarjassa pelaavan Brynäs IF:n kasvatti. Ruotsalainen debytoi Elitserienissä kaudella 2008–2009, jolloin hän pelasi 16 runkosarja- ja neljä playoff-ottelua tehopistein 3+1=4.

Silfverberg teki läpimurtonsa Elitserienissä kaudella 2010-2011. Tuolloin ruotsalainen teki 53 runkosarjaottelussa tehot 18+16=34. Hän oli seuransa paras maalintekijä ja kolmanneksi paras pistemies. 

Ottawa Senators varasi Silfverbergin toisella kierroksella 39. pelaajana kesällä 2009. Silfverbergin on varannut myös KHL-joukkue TsSKA Moskova 46. pelaajana kesällä 2010.

Ruotsalainen tuttu näky myös maajoukkueessa

Silfverberg on varsin tuttu näky myös Ruotsin maajoukkueesta. Hyökkääjä saavutti vuonna 2014 olympiahopeaa Tre Kronorin paidassa. Silfverberg on hopeamitalisti myös MM-tasolta, kun hän oli Ruotsin joukkueessa kevään 2011 kisoissa, jolloin Ruotsi hävisi loppuottelussa Suomelle.

Ruotsalainen voitti myös alle 20-vuotiaiden MM-pronssia vuonna 2010 ja pelasi alle 18-vuotiaiden MM-kilpailuissa vuonna 2008.

Peliyhtiö Nordicbet on vahvasti mukana eri kiekkoliigojen tapahtumissa. Jääkiekon SM-liiga on jo aivan oven takana ja ennen sitä penkkiurheilijoille tarjoillaan Valioliigan ensimmäisten ottelukierrosten tapahtumia. Lue erinomainen vihje otteluun Manchester United-Tottenham tästä.

Lähteet: Yle, Anaheim Ducks

Lue myös:
SaiPa ei antanut KooKoolle mahdollisuuksia kauden ensimmäisessä paikallispelissä!
Kari Lehtosen on nostettava tasoaan!

nordicbet-valioliiga-790