Ruotsalaiskiekkoilija antoi positiivisen dopingnäytteen! | SHL

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 24/04/2018
Jaa tämä...

Yksi SHL-joukkue MoDon pelaaja on jäänyt kiinni kiellettyjen aineiden käytöstä.

Ruotsin pääsarjassa pelaava MoDo ilmoitti keskiviikkona verkkosivuillaan, että joukkuetta edustava Edwin Hedberg on antanut positiivisen dopingnäytteen. Expressen -lehden mukaan 20-vuotiaan hyökkääjän antama näyte sisälsi viitteitä kiellettynä aineena tunnetun sibutramiinin käytöstä.

Kyseistä ainetta löytyy muun muassa laihdutuslääkkeistä.

– Emme voi kommentoida tapausta, ennen kuin dopingtoimikunta on tehnyt päätöksensä, MoDon puheenjohtaja Tomas Byberg sanoi seuran verkkosivuilla.

Hedberg itse kertoi Expressenille olevansa järkyttynyt antamastaan näyteestä. Ruotsalaishyökkääjä ei osannut arvioida, mistä kielletty aine on hänen kehoonsa joutunut. Hedberg onkin vain yrittänyt hallitusti kasvattaa painoaan eikä suinkaan pudottaa sitä.

Vajaa 80-kiloinen Hedberg on vapaaehtoisesti suostunut väliaikaiseen kilpailukieltoon sotkun selvittelyn ajaksi. Ruotsalaislaituri pelasi päättyneellä SHL-kaudella 51 ottelua tehoin 5+5=10. Vuosien saatossa nuorukaiselle on myös kertynyt juniorimaaotteluja jokaisessa ikäluokassa.

Sibutramiinin käytöstä on jääty kiinni ennenkin, kun KHL-hyökkääjä Maksim Rybin antoi vastaavanlaisen positiivisen näytteen vuonna 2012. Hänelle langetettiin kolmen kuukauden kilpailukielto.

Veikkaussivut

Twitter: @Veikkaussivut