Ruotsi nollasi Leijonat - pronssiottelu kutsuu

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 26/04/2018
Jaa tämä...

Tre Kronor marssi MM-finaaliin tylysti 3-0 lukemin.

Klassinen match-up Suomi – Ruotsi nähtiin näissä kisoissa välierissä. Trilleri käynnistyi odotetun vauhdikkaasti. Janne Pesonen sai heti ottelun alkuun erinomaisen maalintekopaikan, mutta ei onnistunut laittamaan kiekkoa Ruotsin maaliin. Ruotsi hallitsi kevyesti ensimmäisen erän ensimmäistä puoliskoa. Suomi avitti Ruotsin hallintaa jäähyilemällä ja se myös lopulta kostautui. Henrik Sedinin ylivoimalla laukoma kiekko meni Loui Erikssonin jalan kautta sisään Suomen maaliin.

Ensimmäisen erän loppupuolella tuomarit arpoivat Ruotsillekkin pari jäähyä, joiden aikana Suomi sai siirrettyä painetta kohti Ruotsin maalia, mutta tuloksetta. Erätauolle siirryttiin Ruotsin 1-0 johdossa.

Toinen erä ei alkanut Suomen osalta kovinkaan ruusuisesti. Ruotsi sai ensimmäisen ylivoiman jo noin 20 sekunin pelin jälkeen. Suomi kuitenkin kesti toisen erän vaikean alun komeasti. Leijonat sai otettua vaikean alun jälkeen otetta pelistä ja saivat painettua hyökkäyksiä Ruotsin päätyyn jatkuvalla syötöllä. Jhonas Enroth jatkoi kuitenkin erittäin vakuuttavia otteita Ruotsin maalilla ja poimi muutamia todella komeita koppeja. Näennäisestä hallinnasta huolimatta Suomi ei päässyt luomaan erityisen vaarallisia maalintekopaikkoja.

Sitten iski Ruotsi. Petri Kontiolan jäähyn aikana Ruotsi sai yv-myllyn pyörimään komeasti Suomen päädyssä. Jälleen kerran combo Sedin-Sedin-Eriksson oli Leijonien puolustukselle ylivoimaisen vaikea pideltävä. Loui Eriksson pääsi lyömään paraatipaikalta Ruotsin 2-0 johtoon. Nämä olivat lukemat myös erätauolle lähdettäessä.

Suomi aloitti kolmannen erän terävästi ja pääsi luomaan heti kärkeen tilanteita Ruotsin päähän. Jhonas Enroth jatkoi kuitenkin erinomaisia otteitaan. Kiekot tuntuivat hakeutuvan ruotsalaisen räpylään kuin itsestään. Kolmas erä oli pääpiirteittään täysin Suomen hallinnassa, mutta tulokset jäivät laihoiksi. Suomi sai luotua erän aikana muutamia loistavia maalintekopaikkoja, mutta viimeistely ei vain ollut tarpeeksi tehokasta. Ottelun lopussa Suomi haki kavennusta ilman maalivahtia, mutta sitten iski yllätys yllätys Sedin. Henrik laittoi kiekon tyhjään maaliin ja sinetöi Ruotsin 3-0 voiton.

Ruotsi oli parin Sedinin, Loui Erikssonin ja Jhonas Enrothin verran Suomea parempi. Suomen vastustaja pronssiotteluun selviää illan toisessa ottelussa, jossa kohtaavat Sveitsi ja USA.

Veikkaussivut | Oskari Villanen

Twitter: OskariVillanen