Ruotsi - Portugali 19.11.2013 | Jalkapallon MM-karsinnat

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 18/04/2018
Jaa tämä...

Tuhoaako Portugali loputkin ruotsalaisten haaveet MM-lopputurnauksesta?

Ruotsi – Portugali, merkki yli 2,5 maalia, kerroin

Expektin kertoimet otteluun 2,75 | 3,30 | 2,45

 

 

Jalkapallon MM-karsinnat huipentuvat tänään toisiin osaotteluihin, Ruotsiin vieraaksi saapuva Portugali yrittää suojella viime perjantaina hankittua johtoasemaansa 1-0 maalein. Tämä on siispä joukkueiden toinen kohtaaminen, joten Ruotsin on tänään pystyttävä maalintekoon. Tiedossa on todennäköisesti yllättävän runsasmaalinen kohtaaminen, sillä Ruotsin pelitapa on tuottanut aikaisemminkin suuria ongelmia huippujoukkueille. Materiaaliltaan Portugali on joukkueista laadukkaampi, mutta Ruotsia ei pidä missään tapauksessa etenkään kotonaan aliarvioida. Paikalla tulee olemaan varmuudella täysi tupa kotijoukkueen kannattajia, joten tiedossa tulee olemaan Portugalin puolustukselle pitkä sekä hikinen ilta.

Ruotsin on avattava peliään, jos maalinteko ei onnistu ensimerkiksi ensimmäisen puolituntisen aikana. Se tulee antamaan varmuudella Portugalille hyviä vastaiskupaikkoja. Sinänsä Ruotsilla ei ole kuitenkaan mihinkään kiire, mutta on selvää, että sitä vapautuneemmin Ruotsi pystyy pelaamaan mitä nopeammin avausmaalin tekeminen onnistuu. Portugali pystyy joka tapauksessa ehdottomasti kääntämään peliä hyvinkin nopeasti puolustuksesta hyökkäykseksi, joten Ruotsin tulee olla sen kanssa erittäin tarkkana. Yksilötaidoltaan Ruotsi ei ole kuitenkaan Portugalin tasoinen, vaikka toisaalta Zlatan Ibrahimovic pystyy Ruotsin kokoonpanossa lähes tulkoon yksin kääntämään tiukkojakin otteluita ruotsalaisten eduksi.

Cristiano Ronaldo viimeisteli joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa ottelun ainoan maalin aivan ottelun lopussa, joten yksinkertaisesti Ruotsilta on löydyttävä ne pelaajat, jotka pystyvät tiukoissa paikoissa tekemään isoja maaleja. Jos Portugali tekee ottelun avausmaalin, Ruotsin olisi siinä tapauksessa suurella riskillä haettava maaleja nopeaan tahtiin. Ottelussa panokset ovat erittäin korkealla, mutta silti on syytä olettaa, että maaleja tullaan tässä kamppailussa näkemään. Pallonhallinta ei kuitenkaan ollut niin selkeästi perjantaina Portugalin hallinnassa kuin olisi voinut varmasti kuvitella. Ruotsilla on ilman muuta tänään sanansa sanottavana. Yli 2,5 maalia on kaiken kaikkiaan mukava kohde nostaa vetokupongille mukaan.

Veikkaussivut | Tuomas