Ruotsi U20 - Suomi U20 5.1.2014 | Nuorten MM-jääkiekko

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 01/05/2014
Jaa tämä...

Unelmafinaali kruunaa nuorten maailmanmestaruusturnauksen.

Ruotsi U20 – Suomi U20, merkki 2, kerroin 4,80 Sportingbet
Ruotsi U20 – Suomi U20 ML, merkki 2, kerroin 3,60 Sportingbet

Sportingbetin kertoimet otteluun 1,50 | 4,80 | 4,80 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon nuorten maailmanmestaruusturnauksen unelmafinaalissa yhteen iskevät Ruotsi sekä vastaan asettuva Suomi. Olin kuullut juttua, että joulu on ainoastaan kerran vuodessa, mutta nyt voidaan sanoa, että tätä ottelua odotetaan kuin joulupukin saapumista Korvatunturilta. Tätä parempaa ottelua sunnuntai-illalle ei yksinkertaisesti voisi enään olla. Tiedossa on kaiken kaikkiaan huikea kohtaaminen. Ruotsi voitti alkulohkossa Suomen 4-2 maalein, mutta Pikkuleijonat taistelivat tuossa ottelussa hyvin. Suomi on osoittanut venymiskykyään jo enemmän kuin tarpeeksi, sillä puolivälierässä Suomi nousi 1-3 numeroin tilanteesta 5-3 maalein voittoon sekä välierässä Pikkuleijonat kaatoivat vaatimattomasti Kanadan suorastaan murskaten 1-5 lukemin. Suomi ei antanut välierässä Kanadan pelata omilla vahvuuksillaan. Teuvo Teräväinen viimeisteli kaksi maalia ollen Suomen sekä koko kentän pelaaja numero yksi. Teuvo Teräväinen sekä samalla myös Rasmus Ristolainen nostivat tasoaan juuri sen verran, että Pikkuleijonilla oli edes realistiset mahdollisuudet kanadalaisten kaatamiseksi.

Suomen peli näytti Kanadaa vastaan jo ensimmäisessä erässä erittäin hyvältä. Juuse Saros oli Suomen maalilla erinomainen, mutta sitä ei tarvitse kenenkään ihmetellä. Suomella on ehdottomasti turnauksen paras maalivahti, sillä Juuse Saros tulee pelaamaan ilman muuta Suomen maalilla myös tässä ottelussa. Suomi osasi tehdä Kanadaa vastaan vaahterapaitojen vaaralliset yksilöt käytännössä täysin vaarattomiksi, mutta tänään haaste periaatteessa tulee olemaan oikeastaan samanlainen. Ruotsillahan on useita äärimmäisen taitavia pelaajia, joiden kanssa suomalaisten tulee olla tarkkana. Suomen tulee tänään keskittyä johtoasemassa siihen, että Pikkuleijonat eivät passivoidu. Missään ei sanota, että Suomi tulee saamaan mahdollisimman hyvän aloituksen eli suomeksi sanottuna ensimmäisen maalin, mutta jos niin tapahtuu, Pikkuleijonat eivät missään tapauksessa voi ainoastaan passivoitua.

Karri Kivi on kertonut haastatteluissa, että Suomi on lähestynyt tätä turnausta suurena mahdollisuutena. Puolivälierässä Suomi oli jo käytännössä kuollut, mutta Suomen valmennus pystyi potkimaan Pikkuleijonia takaisin uuteen nousuun. Se on alkanut kantamaan hedelmää myös jatkoa ajatellen. Voisin muutenkin lähteä jopa väittämään, että Ruotsin erittäin merkittävä kotietu ei välttämättä tässä ottelussa olekaan enään ihan samalla tasolla kuin esimerkiksi välierässä Venäjää vastaan. Ruotsi on ehdottomasti ollut tähän mennessä turnauksen paras joukkue, mutta jokainen ymmärtää sen, että tässä ottelussa paineet ovat Tre Kronorilla mieletöntä luokkaa. Se voi kääntyä jossain tapauksessa tai jossain vaiheessa Suomen eduksi. Periaatteessahan Ruotsilla on tässä ottelussa ainoastaan hävittävää, kun taas Suomella on voitettavaa. Suomi on joka tapauksessa pelannut huikean turnauksen, mutta Ruotsista ei voida sanoa samaa, jos mestaruutta kotiyleisön edessä ei tule. Minuun henkilökohtaisesti sanottuna Suomi on jättänyt itsestään fantastisen kuvan. Karri Kivi on siinä samalla tehnyt miehen työn Suomen päävalmentajana. Finaalissa lähtökohdat periaatteessa ovat aina tasaisemmat kuin normaalissa ottelussa. Senpä takia Suomelle tarjotut kertoimet on syytä napata vetokupongille mukaan. Vedot siispä sisään ja nauttimaan huikeasta sunnuntai-illasta.

Veikkaussivut | Tuomas