Ruotsi - Tsekki 7.11.2013 | Karjala turnaus

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 11/07/2013
Jaa tämä...

Onnistuuko Ruotsi nappaamaan arvokkaan voiton Tsekistä?

Ruotsi – Tsekki, merkki 1, kerroin 
Ruotsi – Tsekki ML, merkki 1, kerroin 

Nordicbetin kertoimet otteluun 2,10 | 4,05 | 2,77 

 

 

Jääkiekon Karjala -turnaus jatkuu myöhäisillassa Ruotsin sekä Tsekin kohtaamisella. Lähtökohtaisesti tiedossa on monestakin syystä mielenkiintoinen kohtaaminen. Ruotsi joutuu tähän turnaukseen heikosta tilanteesta, sillä Tre Kronor joutui sen tosiasian eteen, että moni huippupelaaja kieltäytyi tulemasta sinikeltaisten avuksi. Otteluhan pelataan Gävlessä, joten kotietu on tässä tapauksessa Ruotsin puolella. Se on yksi suurimpia tekijöitä tässä kohteessa, sillä Ruotsi on joutunut sen tilanteen eteen, että kokoonpanossa on paljon uusiakin kasvoja. Ruotsi on tänään varmasti äärimmäisen näyttöhaluinen, sillä Ruotsin kokoonpano ei ole missään tapauksessa vahva. Ruotsi tulee saamaan varmasti paljon lisämotivaatiota siitä, että ottelu pelataan Ruotsin kotijäällä. Ruotsin tilanne on muutenkin juuri tänään se, että nyt olisi voitto otettava. Tsekki on vastustajana kenties juuri se, jolta voiton voisi saada helpoiten.

Tsekki oli kotiturnauksessaan elokuussa täysin pihalla, sillä Tsekki voitti ainoastaan päätöskierroksella Venäjän 2-1 maalein, mutta muuten Tsekki koki vain tappioita. Tsekki ei jättänyt itsestään lainkaan hyvää kuvaa kotiturnauksensa aikana, joten Tsekin tilanne on vähintään yhtä suuri kysymysmerkki kuin Ruotsin tilanne. Tsekin kannalta on myös mielenkiintoista sekin, että Ruotsi on joukkueena ollut juuri Tsekille äärimmäisen vaikea. Joukkueiden viidestä edellisestä kohtaamisesta Tsekki on pystynyt voittoon vain kerran. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran Tsekin EHT-turnauksessa ja silloinhan Ruotsi vei voiton helposti 0-3 numeroin.

Ruotsi nostetaan ehdottomasti kotonaan suosikiksi tähän otteluun. Ruotsin tilanne on sinänsä hankala, sillä kotijoukkueella on loukkaantumisia sekä useita kieltäytymisiä, mutta toisaalta näissä otteluissa tahtotasolla on myös erittäin merkittävä merkitys. Ruotsi päätti Tsekin EHT-turnauksensa 0-5 lukemin tappioon Suomea vastaan, joten Ruotsi on tänään näyttöhaluinen kotiyleisönsä edessä. Lähtökohtaisesti tässä kamppailussa maaleja saatetaan nähdä enemmän kuin illan ensimmäisessä ottelussa, mutta silti joka tapauksessa poimitaan vetokupongille Ruotsin voitto. Kotivoitosta lähdetään liikenteeseen.

Veikkaussivut | Tuomas