Ruotsi U20 - Venäjä U20 4.1.2014 | Nuorten MM-jääkiekko

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 01/04/2014
Jaa tämä...

Ruotsi metsästämään maailmanmestaruusturnauksen finaalipaikkaa kotiyleisönsä eteen.

Ruotsi U20 – Venäjä U20, merkki 1, kerroin 1,80 Expekt

Expektin kertoimet otteluun 1,80 | 4,60 | 3,15 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon nuorten maailmanmestaruusturnauksen ensimmäisessä välierässä yhteen iskevät Ruotsi sekä vastaan asettuva Venäjä. Ruotsi lähtee tähän otteluun täysin ansaitusti ennakkosuosikkina, vaikka kaiken kaikkiaan Venäjäkin on ansainnut paikkansa tässä vaiheessa turnausta. Ottelun voittaja tulee etenemään huomenna pelattavaan loppuotteluun Suomea tai Kanadaa vastaan. Ottelun häviävä osapuoli tulee puolestaan pelaamaan huomenna pelattavaan pronssikamppailuun. Ruotsi voitti puolivälierässä Slovakian 6-0 numeroin, kun taas Venäjä nappasi mahtavan voiton USAsta 3-5 numeroin. USA:n sekä Venäjän välinen kohtaaminen oli kaiken kaikkiaan jännittävä kohtaaminen, koska siinä kamppailussa sattui sekä tapahtui. Venäjä pystyi viimeistelemään kovemmalla prosentilla maaleja ja varsinkin toisessa erässä USA sortui ottamaan typeriä jäähyjä – Venäjä viimeistelikin kaksi maalia kahden miehen ylivoimalla.

Ruotsi sekä Venäjä ehtivät pelaamaan jo kerran alkulohkossa vastakkain ja silloinhan Ruotsi nappasi täydet pisteet 3-2 maalein. Todellisuudessa nuo lukemat eivät kertoneet ottelun tapahtumista käytännössä mitään. Ruotsi pystyi luomaan Venäjää vastaan loistavia maalintekopaikkoja huomattavasti enemmän kuin venäläiset, mutta maalinteko ei ollut ruotsalaisille helppoa. Venäjän maalinsuulla Andrei Vasilevski on ollut mies paikallaan, mutta myös tänään hänen huipputorjuntojaan Venäjä tarvitsee. Ruotsi on tähän mennessä ollut turnauksen vakuuttavin joukkue ja itseasiassa Tre Kronor onkin neljästä jäljellä olevasta joukkueesta suurin mestarisuosikki. Ruotsi ei ole missään vaiheessa sortunut paineiden alla. Moni todennäköisesti kuvitteli, että Ruotsi olisi saattanut paineiden alla joissain tilanteissa sortua, mutta missään tapauksessa asia ei ole näin ollut. Myös minä henkilökohtaisesti oletin, että Ruotsi ei pystyisi pelaamaan täyden mökin edessä näin hyvällä tasolla ottelusta toiseen, mutta Tre Kronor on näyttänyt juuri sen, että minkä takia heitä on ennustettu turnauksen suurimmaksi mestarisuosikiksi.

Venäjä ei missään tapauksessa lähde tähän otteluun aseettomana, sillä Idän jättiläisellä yksilötaito on tässäkin ikäluokassa huippuluokkaa. Ruotsin maalivahtilanne on muutenkin mielenkiintoinen, sillä käytännössä vielä missään vaiheessa kotiyleisön suosikin tolppien väliin ei olla saatu useita vaarallisia tilanteita. Oscar Dansk tulee tänään Ruotsin maalilla todennäköisesti vasta ensimmäistä kertaa joutumaan todenteolla töihin. Tämä ottelu on muutenkin hurja mittari Ruotsille, sillä oikeastaan tämä on se ottelu, jossa ruotsalaisten paineet saattavat nousta suureen rooliin. Paikalla tulee olemaan täysi tupa kotijoukkueen kannattajia, mutta nyt suurin yksittäinen asia onkin se, että voiko homma lähteä Ruotsin osalta jopa lapasesta? Venäjän yksilöiden kanssa Ruotsin tulee olla tarkkana ensimmäisestä minuutista lähtien, mutta kaiken järjen mukaan Ruotsin pitäisi tästä kamppailusta itsensä voittajana ulos pelata. Jollain tavalla Venäjän pelistä edelleen paistaa sellainen kurittomuus, vaikka USAta vastaan Venäjä itse hyödynsikin pohjoisamerikkalaisten omat typerät jäähyt.

Veikkaussivut | Tuomas