Ruotsin jääkiekkomaajoukkue nimennyt uuden päävalmentajan!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 19/02/2018
Jaa tämä...

Tre Kronorin uusi päävalmentaja on selvillä.

Ruotsin jääkiekkomaajoukkueen uuden päävalmentajan henkilöllisyys on selvillä. Tre Kronorin seuraavaksi päävalmentajaksi on nimetty Rikard Grönborg. Hän ottaa tehtävänsä vastaan tämän kauden jälkeen ja luotsaa ensimmäisenä Tre Kronoria vuoden päästä syksyllä Torontossa pelattavassa Maailmancupissa.

47-vuotias Grönborg on ollut useamman vuoden ajan eri nuorisomaajoukkueiden päävalmentajana. Viimeisen kahden vuoden ajan hän ollut alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja ja miesten maajoukkueen apuvalmentaja.

Ennen Ruotsin jääkiekkoliiton palvelukseen siirtymistään Grönborg valmensi Pohjois-Amerikan juniorisarjoissa sekä Yhdysvaltain yliopistosarjassa.

Grönborg ylivoimainen suosikki uudeksi päävalmentajaksi

Viime viikolla SVT julkaisi gallugin siitä, että kuka olisi seuraava suosikki uudeksi maajoukkueen päävalmentajaksi. Ylivoimainen suosikki seuraavaksi päävalmentajaksi oli juuri Grönborg.

Grönborgin apuvalmentajiksi on nimetty entiset NHL-pelaajat Peter Popovic ja Johan Garpenlöv. Kolmikon sopimukset ovat Tre Kronorin kanssa kolmivuotiset.

Maailmancupia varten maajoukkueen neuvonantajiksi on nimetty Daniel Alfredsson, Nicklas Lidström ja Mats Sundin. He ovat maansa maajoukkue- ja NHL-legendoja.

Ruotsin maajoukkueen päävalmentajana jatkaa tämän kauden loppuun asti Pär Mårts.

Mårts ilmoitti jo aiemmin, että hän ei aio jatkaa päävalmentajana Venäjällä keväällä 2016 pelattavien MM-kisojen jälkeen.

Ruotsin jääkiekkomaajoukkue eli on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä jääkiekkojoukkueista. Ruotsi on voittanut miesten jääkiekossa kaksi olympiakultaa ja yhdeksän maailmanmestaruutta.

Maanantaina käynnistyi Venäjällä KHL, ja tiistaina maailman toiseksi kovimmassa kiekkosarjassa pelataan seitsemän kamppailua. Helsingin Jokerit aloittaa oman urakkansa kotiottelulla Severstalia vastaan. Jokerit joutuukin heti mielenkiintoiseen testiin, sillä helsinkiläisseuran vastustaja on vahvistunut puolustuksen osalta merkittävästi. Lue kamppailusta vihje tästä.

Peliyhtiö Nordicbet seuraa vahvasti eri kiekkoliigojen tapahtumia läpi kauden.

Lähde: Iltasanomat

Lue myös:
VIDEO: NHL-pelaajat kesäterässä!
SM-liigan nousijalla karmea harjoituskausi: pelkkiä tappioita karmealla maalierolla!