Ruotsin tähtiveskari avasi NHL-maailman karua puolta - "Se oli sokki"

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 06/11/2014
Jaa tämä...

Nykyisin Edomonton Oilersia edustava Viktor Fasth koki kuluvalla kaudella NHL-maailman raadollisuuden.

Tre Kronor -paidassakin usein nähty Viktor Fasth asteli NHL-kentille ensimmäisen kerran vasta 30-vuotiaana tahkottuaan ensin pitkän uran kotimaassaan. Kokenut veskari olikin täysin valmis uuteen haasteeseen ja tynkäkausi 2012-13 muistetaankin miehen loistavasta NHL-debyytistä.

Fasth aloitti kauden huikealla kahdeksan ottelun voittoputkella ja sai Anaheim Ducksin valmennusjohdolta runsaasti luottoa läpi sesongin, vaikka kyseessä olikin hänen ensimmäisen NHL-kausi.

Kausi 2013-14 ei kuitenkaan sujunut ruotsalaisveskarilta enää samaan tahtiin ja mies passitettiinkin ajoittain jopa AHL-jäille Ducksin farmiseura Norfolk Admiralsiin. Fasthia nuoremmat kollegat John Gibson ja Frederik Andersen painelivat nokkimisjärjestyksessä hänen ohi, eikä tulevaisuus näyttänytkään enää niin valoisalta.

Lopulta veskari saikin pakata laukkunsa ja suunnata Edmontoniin. Kauppa tuli kuitenkin hänelle täytenä yllätyksenä.

– Puhuimme itse asiassa Jonaksen kanssa tilanteesta ennen kuin minut myytiin. Mutta se oli sokki. En koskaan ajatellut sitä. Sain selityksen joukkueen GM:ltä, mutta en halua paljastaa asiaa tässä. Se on minun ja Bob Murrayn välinen asia, Fasth kommentoi ruotsalaislehti Aftonbladetille.

Fasthin kokemukset kertovat NHL-busineksen raadollisuudesta. Yhtenä hetkenä saatat olla joukkueesi kulmakivi, mutta asetelmat voivat muuttua käden käänteessä. Toisinaan taas pelaaja ajautuu kauppatavaraksi ja joutuu aloittamaan uuden elämän täysin uudessa ympäristössä.

Fasth ei näitä asioita kerennyt juurikaan pyörittelemään käskyn käydessä.

– En ehtinyt sanoa hyvästejä ystävilleni. Mutta jääkiekkoilussa nämä asiat eivät aina ole helppoja. Elämä on opettanut minua. Erityisen rankkaa se on silloin, kun on ehtinyt kotiutua johonkin paikkaan. Tyttäremme kävi lastentarhassa Anaheimissa ja me olimme ostaneet asunnon.

Edmontonissa Fasthin tulevaisuus on paremmissa antimissa, sillä Anaheimissa miehen tiellä oli liuta huippulupaavia veskareita. Oilers-leirissä ruotsalaisveskari pääsee kilpailemaan peliajasta pääosin Ben Scrivensin kanssa. Kanukki-vahti hankittiin Edmontoniin vain kaksi kuukautta Fasthia aiemmin.

– Se on isoin ero. Edmontonilla on edessään hyvä tulevaisuus, enkä ole pahoillani, että minut myytiin tänne. Loppukausi sujui minulta pelillisesti hyvin ja odotan posiiitivisin mielin tulevaa kautta, Fasth linjasi.

Katso myös Veikkaussivujen jalkapallon MM 2014 -kisasivusto!

Veikkaussivut

Twitter: @VeikkaussivutFacebook: Veikkaussivut