Westbrook teki historiaa - kauden keskiarvoksi triplatupla!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 04/08/2017
Jaa tämä...

Oklahoma City Thunderin supertähti Russell Westbrook on tehnyt tällä kaudella historiaa NBA:ssa. Hänestä tuli hiljattain vasta toinen pelaaja, joka on koko kauden aikana saanut keskiarvoksi tripla-tuplan, eli kaksinumeroinen luku pisteitä, syöttöjä ja levypalloja. Aikaisemmin vain legendaarinen Oscar Robertson on pystynyt tähän, ja sen Robertson teki kaudella 1961-1962.

Kauden alla oli selvää, että Wesdtbrook tulee tekemään kovat lukemat hyökkäyspäässä. Thunderin toinen supertähti Kevin Durant vaihtoi kesällä Golden State Warriorsiin, ja Westbrook jäi yksin Oklahoman go-to -pelaajaksi. Aikaisemminkin Westbrook on tehnyt huimia tilastolukuja, mutta tuskin kukaan odotti aivan Robertsonin kaltaista dominointia.

Westbrook varmisti tripla-tupla -keskiarvon loppuviikolla ottelussa Phoenix Sunsia vastaan. Kyse oli enää muutamasta koriin johtavasta syötöstä, ja kolmannen neljänneksen alkupuolella Westbrook antoi kauden 820:n koriinjohtavan syötön. Victor Oladipo pisti Westbrookin syötöstä lay-upin koriin.

Westbrookin tilastot olivat tältä kaudelta ennen Phoenix -ottelua seuraavat: 2480 pistettä, keskiarvo on 31.8 pistettä per ottelu, ja se on NBA:n ykköslukema tällä hetkellä, 831 levypalloa ja 814 syöttöä. Westbrook on pelannut tällä kaudella kaikki ottelut.

Westbrook ja Robertson ovat tällä hetkellä NBA:n ykkösiä myös yhden kauden aikana tehdyissä tripla-tuplissa. Kumpikin on nyt tehnyt 41 tripla-tuplaa yhdellä kaudella. Westbrookilla on vielä kolme ottelua aikaa mennä yksi tilastokärkeen, ja eiköhän Westbrook sen tee.

NBA -kautta on jäljellä vielä muutama päivä, viimeiset runkosarjan ottelut pelataan 12.4. Oklahoma City Thunder on jo varmistanut pudotuspelipaikan voittosuhteellaan 45-34. Koko liigan ykkösenä play offseihin lähtee odotetusti Golden State Warriors, sillä on jo kasassa 65 voittoa.

Parhaat jalkapallovedot Unibetilla!>>