Ryan Zapolski on lähellä KHL-sopimusta

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: WEB
  • 22/03/2018
Jaa tämä...

Kanadalainen Ryan Zapolski on ollut jo useamman vuoden yksi kotimaisen kiekko Liigan kovimmista maalivahdeista. Rauman Lukkoa edelliset kaksi kautta edustanut Zapo ei kuitenkaan ilahduta suomalaisia kiekkofaneja enää ensi kaudella Liiga-kaukaloissa.

Iltalehden tietojen mukaan KHL-seura Jokerit olisi tehnyt 29 – vuotiaalle amerikkalaismaalivahdille sopimuksen tarjouksen, josta mies ei näytä pystyvän kieltäytymään. Sopimusta ei ole – vielä – allekirjoitettu, mutta Iltalehden tietojen mukaan Zapolskin pelaaminen Jokereissa ensi kaudella on ”90-prosenttisen varmaa”. Tällä kaudella 35 ottelua hurjalla torjuntaprosentilla 93,5 torjunut Zapolski on jo aiemmin tällä kaudella ilmoittanut, ettei jatka Lukossa enää ensi vuonna vaan hän haluaa siirtyä KHL ympyröihin.

Tiettävästi Zapolski on saanut rahakkaita tarjouksia usealta eri KHL-seuralta, mutta mies olisi halukas asumaan jatkossakin Suomessa. Ensi kaudella Jukka Jalosen alaisuudessa luistelevissa Jokereissa Zapolski saisi kirittäjäkseen Riku Heleniuksen jolla on voimassa oleva sopimus narripaitojen kanssa. Sen sijaan Jokereiden nykyinen ykkösmaalivahti Henrik Karlsson on jättämässä seuran, koska ruotsalaiselle on tarjottu niin ikään Iltalehden tietojen mukaan ison kasan ruplia sisältävää sopimusta Pietarin SKA:n toimesta.

 Lue myös:

NHL: Florida Panthers – Edmonton Oilers 19.1.2016 klo 02.00

NHL-blogi: Vatanen ja Filppula iskussa