Klassikkovideo: Sumopainija yrittää nollata NHL-pelaajan jääkiekkomaalin suulla

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: WEB
  • 21/02/2018
Jaa tämä...

Maailmassa on kaksi kysymystä joihin ei koskaan saada vastausta. Kumpi tuli ensin muna vai kana ja onko koolla väliä? Jääkiekkomaalivahtien näkökulmasta siipikarjaa koskevalla kysymyksellä ei ole mitään merkitystä, mutta koko kysymys onkin hieman mutkikkaampi.

Jääkiekon suurin ja kaunein ammattilaissarja NHL on pitkin historiaansa muunnellut maalivahtien varusteiden kokoa määrittäviä sääntöjä sitä mukaan, kun maalivahdit ovat tulleet taitavimmiksi eivätkä päästä NHL-pamppujen mielestä tarpeeksi maaleja selkänsä taakse. Varustesääntöä koskevasta asiasta on viimeksi uutisoitu vain pari viikkoa sitten.

Mieleen herääkin kysymys, että mitä jos maalivahdin varusteiden pienentämistä voisi kompensoida palkkaamalla entistä suurempia ja peittävämpiä maalivahteja maalin suulle? Tuskin edes NHL kehtaisi pakottaa ison kokonsa vuoksi maalin lähdes kokonaan peittäviä maalivahteja dieetille? Mutta olisiko koosta mitään apua, saisiko esimerkiksi maalivahdinvarusteihin puettu sumopainija kiekkoja kiinni yhtä hyvällä tai jopa paremmalla prosentilla kuin tähtivahdit Braden Hotlby tai Pekka Rinne? Urheilukanava ESPN:n Sport Science ohjelman isäntä John Brenkus otti tästä asiasta selvää jo kuusi vuotta sitten. Brenkus puki 70% jääkiekkomaalin pinta-alasta peittävälle sumopainijalle maalivahdinvarusteet ja laittoi kovanaama George Parrosin kokeilemaan saako viiksivallu kiekon sumon selän taakse ja saako hän vastauksen kysymykseen, onko koolla väliä?

Peliyhtiö NordicBet on jääkiekkovedonlyöntiin erinomainen valinta. Sivuston kautta on mahdollista lyödä vetoa eri jääkiekkosarjoista ja hankkia loistavan talletusbonuksen.

Lue myös:
Klassikkovideo: Hall Of Fame syöttäjä tappoi linnun heitollaan
Ilja Kovaltshuk siirtymässä Kiinan KHL-joukkueeseen?