5 syytä, miksi SaiPa pelaa pleijareissa kaudella 2015-16!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Petteri
  • 09/06/2015
Jaa tämä...

Veikkaussivut.com  ruotii ennen kaudenalkua kaikki Liigajoukkueet ja pistää ne omaan järjestykseensä. Olemme kairanneet myös joukkueittain viisi asiaa, minkä takia tulevalla liigakaudella joukkueelle tulee käymään näin. Kieli poskessa ja kiekko lavassa. 

SaiPa

Liiga 2015-2016 ennustus sijalle 8.

Lappeenrannassa osataan tehdä jotain oikein. Siinä missä Blues ja moni muu jengi rämpii ja tekee pakkasta viivan alle, niin SaiPa takoo itärajan tuntumassa tulosta. Savon Sputnikit tarjoaa tälle kaudelle jälleen varsin luistelevan ja nöyrän joukkueen, jolle soisi paikan jopa suoraan pudotuspeleissä. Valitettavasti varsin usein on kuitenkin niin, että SaiPa tykkää syksystä ja keväällä jengi sulaa jääpuikkojen kanssa kilpaa. Lue täysi Saipa kausianalyysi täältä.

Paikka kahdeksan joukossa on todennäköisempi kuin paikka pudotuspelien ulkopuolelle jäävien joukosta. SaiPa ja säälipleijarit taitaa olla se realistinen tavoite myös tällä kaudella. Lappeenrannan torilta on Atomien ja Vetyjen syönnin lomassa kuultu parranpärinää siitä miten hyvässä kunnossa SaiPa on. SaiPan syksyä helpottaa se, että joukkue ei ole mukana tämän kauden CHL:ssä. Jouluna johdossa?

Tässä viisi syytä miksi Saipa löytyy runkosarjan jälkeen säälipleijarijoukkueiden joukosta:

1. Ulkomaalaiskaksikko McIntyre – Rau. Paljon on lastattu paineita ja apinoita tämän kaksikon harteille. SaiPan paras maalintekijä löytyy todennäköisesti tästä kaksikosta ja mikäli terveys säilyy hyvänä voidaan näiden kahden soturin johdolla mennä tällä kaudella vielä pitkälle.

2. Paluumuuttaja Petteri Nokelainen. Moni yllättyi kun SaiPa sai värvättyä ”oman pojan” takaisin Lappeenrantaan. Nyt on Petskulla oiva paikka näyttää mitä on johtajuus ja mitä kaikkea on ulkomaan kiertueella tullut opittua. Tuo varmasti kovuutta ja asennetta SaiPa-hyökkäykseen ja ennen kaikkea pukukoppiin.

3. Lörtsyt. Lörtsyt tietävät varmasti kaikki ja jos SaiPa saa pidettyä lörtsyt torilla, tulee keväästäkin joukkueelle todella aurinkoinen. Perinteinen hiipuminen keväällä on kuulemma johtunut itäsuomalaisista lörtsyistä, niitä kun koko kauden vetää niin jaloissahan se tuntuu. Jotain SaiPan pitää tekemisessä pitää muuttaa että keväällä sinne neljän sakkiin päätyy. Aloitetaan vaikka lörtsyistä vaikka hyviä ne ovat…

4. Paikallismatsit KooKoota vastaan. Ihan uutta värinää idän taistoon tuo KooKoon paluu liigaan. Joukkueet kohtaavat kauden aikana useamman kerran ja Saipa tahtoo KooKoosta itselleen pisteautomaatin. Kouvolassa ollaan tietty eri mieltä, mutta ennakko-odotukset eivät lupaa hyvää KooKoolle. Keltamusta on parempi kuin Oranssimusta. Ja ensi kaudella sitten vielä Mikkelin Jukurit mukaan, siinä riittääkin sitten paikallistaistoa.
5. Lappeenrantalainen yleisö. Eipä ole ihan kahden käden sormissa laskettavissa montako jäähyä yleisö saa pauhullaan vastustajille Lappeenrannan Gardenissa vierasjengille huudettua. Yleisön mylvintä kannustaa saipalaisia joskus pieneen sukelteluun ja siihen siimaan sotkeutuu varsinkin kokemattomat raitapaidat.

Ennakoitu sarjasijoitus: 8. Jos pakastin kestää kevään, voidaan sulamiselta välttyä. Silloin paikka voi olla jopa kuuden sakissa, mutta todennäköisesti SaiPa löytyy säälipleijarijengien joukosta eli 7.-10.

Pahimmat kilpakumppanit: KooKoo tietty mutta kaikkia joukkueita SaiPa lähtee voittamaan niin vieraissa kuin kotona.

[interaction id=”55ec07627ae1c06005270582″]

Edelliset liigaennustukset kaudelle 2015-16:

Sija 6 Jyp
Sija 7 Pelicans

Sija 8     KalPa
Sija 9     Blues
Sija 10   Ässät
Sija 11   Saipa
Sija 12   HPK
Sija 13   Ilves
Sija 14   Sport
Sija 15   Kookoo