SaiPa - Ässät 21.1.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 25/04/2018
Jaa tämä...

SaiPa metsästämään voittoputkelleen jatkoa Ässien isäntänä.

SaiPa – Ässät, merkki 1, kerroin 1,88 Betsson

Betssonin kertoimet otteluun 1,88 | 4,25 | 3,30 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigassa pelataan tänään kuuden ottelun kierros, Lappeenrannassa yhteen iskevät SaiPa sekä Porista vieraaksi saapuva Ässät. Sarjataulukossa SaiPa on tällä hetkellä kolmantena. SaiPa on kaiken kaikkiaan pelannut kokonaisuutta ajatellen erinomaisen kauden ja tilannehan alleviivaa entisestään se, että kotijoukkueella on alla kaksi voittoa yhdestä mestarisuosikista, Tapparasta. Ässien tilanne tässä vaiheessa alkaa vaikuttamaan melko mahdottomalta, sillä sijoitus vierasjoukkueella on kahdestoista ja matkaa pudotuspeliviivaan on lähes viisitoista pistettä. Porissa tiedostetaan varmasti se fakta, että mahdollisuudet selviytyä pudotuspeleihin ovat käytännössä menneet. Suoraan sanottuna Ässien pelaaminen kevään pudotuspeleissä tarvitsisi melko suuren ihmeen, sillä pudotuspeliviivan tuntumassa olevat Pelicans sekä Ilves ovat kaiken kaikkiaan olleet muutenkin huomattavasti paremmassa pelivireessä porilaisiin verrattuna.

SaiPa osoitti viikonloppuna kaikille epäilijöilleen oikeastaan kaksi asiaa. Ensimmäinen asia oli se, että SaiPa ei ole Jussi Markkasen torjuntojen varassa. Andreas Bernard pelasi perjantaina Tampereella upean ottelun. Andreas Bernard joutui kaiken kaikkiaan todella kovaan paikkaan, mutta italialainen selvitti tilanteen enemmän kuin erinomaisesti. SaiPalla oli ennen viikonloppua suuria ongelmia maalinteon kanssa, mutta toinen asia liittyykin juuri siihen – kahteen edelliseen otteluun lappeenrantalaiset ovat varsinaisella peliajalla viimeistelleet seitsemän maalia. SaiPalta onkin löytynyt käytännössä uusia ratkaisijoita, vaikka kotijoukkueella on ollut suuria ongelmia loukkaantumisten kanssa. Pahimmassa vaiheessahan SaiPa joutui pelaamaan yksittäisissä otteluissa neljällä tai maksimissaan viidellä puolustajalla, mutta viime otteluissa tilanne on parantunut selkeästi. SaiPa ei missään tapauksessa kestä suuria loukkaantumissumia, joten siinä mielessä lappeenrantalaisten kannalta hyvä asia on se, että sairaslista on tyhjenemään päin.

Ässien vierassaldo on todella kurjaa katsottavaa. Viisi edellistä vierasottelua ovat porilaisille tuottaneet varsinaisella peliajalla yhden voiton. Toisaalta tilannetta ei kannata pitää yllätyksenä, sillä Ässäthän oli viimeksi TPS:n vieraana Turussa suurissa ongelmissa. TPS hallitsi tuota ottelua kaksi erää käytännössä erittäin selkeästi. Ässien valmistautuminen ei ollut Turun otteluun mennyt missään tapauksessa odotetulla tavalla. Vierasjoukkueellahan loukkaantumiset eivät ole viime aikoina tekemistä päässeet sotkemaan, mutta siitä huolimatta porilaisten tilanne alkaa vaikuttamaan mahdottomalta. Porissa motivaatiokaan ei näin ollen välttämättä ole parhaalla mahdollisella tasolla. Ässät on tilastojen valossa Liigan surkein vierasjoukkue – reilut kaksikymmentä ottelua ovat varsinaisella peliajalla tuottaneet porilaisille kolme voittoa. Tuohon ei oikeastaan ole mitään lisättävää. Lähtökohtaisesti SaiPa nousee kotonaan tämän ottelun selkeäksi ennakkosuosikiksi. Joukkueiden kolmesta edellisestä kohtaamisesta kahdesti voitto on mennyt lappeenrantalaisten eduksi.

Veikkaussivut | Tuomas