SaiPa-fanin huivi poltettiin Oulussa | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 17/04/2018
Jaa tämä...

Lappeenrantalainen vieraskatsoja joutui Oulussa hyökkäyksen kohteeksi.

Oulussa 14.9. pelatun Kärpät – SaiPa -ottelun jälkeen on sattunut SaiPan faniyhdistys Saimaan Keltamustat ry:n mukaan erittäin valitettava välikohtaus. Ottelun päätyttyä muutama kotijoukkueen kannattaja oli käynyt SaiPa-fanin kimppuun. SaiPa-fanilta oli viety väkivalloin tämän fanihuivi. Fanin pyytäessä huiviaan takaisin oli vastauksena ollut uhkailua, lyönti kasvoihin ja lopulta huivi oli sytytetty tuleen. Epäilemättä tarinassa on myös toinen puoli, mutta tässäkin tapauksessa sanonta ”Ei savua ilman tultaa” pitää varmasti paikkaansa.

Saimaan Keltamustat on nyt lähestynyt kaikkia Liigan seuroja avoimella kirjeellä, jossa yhdistys pyytää seuroja takaamaan vieraskannattajien turvallisuuden. Käytännössä tämä tapahtuisi niin, että järjestyksenvalvojat saattaisivat kannattajat linja-autosta suoraan katsomoon ja pelin jälkeen takaisin linja-autoon. Myös pelien aikana järjestyksenvalvojien tulisi taata, että vieraskannattajat saavat olla omalla alueellaan rauhassa.

Kritiikkiä faniyhdistykseltä saavat myös Oulun järjestyksenvalvojat, jotka eivät hoitaneet tehtäviään ammattimaisesti.

– Kun järjestyksenvalvojia pyydettiin puuttumaan kyseiseen tilanteeseen suhtautui yksittäinen järjestyksenvalvoja toiveeseen ns. olankohautuksella jatkaen röökitaukoaan.

– Jo ottelun aikana kolmannessa erässä muutama päihtynyt Kärppien kannattaja päästettiin SaiPan kannattajien läheisyyteen provosoimaan monikymmenpäistä joukkoa. Vasta useiden pyyntöjen jälkeen suostui tilannetta pitkään seurannut järjestyksenvalvoja poistamaan kotijoukkueen kannattajat paikalta.

Vastaavanlaisia tapauksia on sattunut pienemmässä mittakaavassa muuallakin Suomessa heti näin kauden alkuun. Nyt ihmiset Oulussa ja joka puolella muuallakin se järki käteen. Jääkiekko on vain urheilua, eikä kenenkään kuulu pelätä terveytensä ja hyvinvointinsa puolesta sen takia, että kannattaa jotain tiettyä joukkuetta. Käytännössä tässä on kyse vain muutamista apinoista, jotka eivät todennäköisesti osaa käyttäytyä millään muullakaan elämän osa-alueella, mutta valitettavasti nämä apinat pilaavat käytöksellään muiden ihmisten urheilukokemuksen.

Pidetään hauskaa hallilla, kannatetaan omaa jengiä, piikitellään vastustajaa, mutta pidetään pilke silmäkulmassa. Toivottavasti vastaavanlaisista tapauksista ei tarvitse lukea enää kuluvalla kaudella.

Jos tunnet kyseisen SaiPa-fanin tai satut juuri itse olemaan kyseinen henkilö, niin otathan yhteyttä meihin. Veikkaussivut sponssaa uuden huivin poltetun tilalle.