SaiPa - HIFK 13.12.2013 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 12/12/2013
Jaa tämä...

Nappaako HIFK täydet pisteet Lappeenrannasta?

SaiPa – HIFK, merkki 2, kerroin 2,67 Sportingbet
SaiPa – HIFK ML, merkki 2, kerroin 2,00 Sportingbet

Sportingbetin kertoimet otteluun 2,25 | 3,80 | 2,67 PELAA TÄSTÄ

 

 

 

Jääkiekon Liigassa pelataan tänään kaksi ottelua ennen huomenna pelattavaa mahtavaa Tampereen ulkoilmakamppailua. Lappeenrannassa yhteen iskevät SaiPa sekä Helsingistä vieraaksi saapuva HIFK. Lähtökohdat ovat tätä kierrosta ajatellen vähintäänkin mielenkiintoiset, vaikka tänään vain kaksi ottelua pelataan. HIFK sytyttää Lappeenrannassa aina ja tiedossa tuleekin olemaan täysi tupa. SaiPa hävisi edellisellä kierroksella jatkojen päätteeksi HPK:ta vastaan 3-2 maalein. Tähän voidaankin todeta yksi fakta. SaiPa näytti HPK:ta vastaan väsyneeltä. Se saattaa olla liian raa’asti sanottu, mutta SaiPan kohdalla on enemmän kuin hieno asia se, että joulutauko on hyvinkin nopeasti tiedossa. SaiPan kone on pikkuhiljaa alkanut hyytymään.

SaiPa on kärsinyt avainpelaajiensa loukkaantumisista jo pitkään eikä lappeenrantalaisryhmä tule kestämään valtavia kokoonpano-ongelmia kierroksesta toiseen. SaiPa on pelannut kaiken kaikkiaan äärimmäisen hyvin, mutta jokainen ymmärtää myös sen, että varsinkin SaiPan kiekollinen osaaminen on erittäin rajallista – vaikkakin SaiPan kiekollinen osaaminen on tällä kaudella mennyt eteenpäin. Pekka Tirkkonen voi olla siinä mielessä erittäin iloinen. Patrick Davis putosi jälleen viime kierroksella pois lappeenrantalaisten vahvuudesta. SaiPalta sivussa ovat tänään myös esimerkiksi Simon Backman, Rony Ahonen, Jesse Mankinen, Roope Hämäläinen sekä Stefano Giliati. Varsinkin Patrick Davisin, Jesse Mankisen sekä Stefano Giliatin kaltaisia poissaoloja lappeenrantalaiset eivät kestä loputtomiin.

HIFK:sta ei ole edellisenkään vihjeen jälkeen mitään uutta sanottavaa. Voittoja tulee voittojen perään eikä loppua näytä tulevan. Edellisellä kierroksella HIFK oli jo käytännössä KalPaa vastaan hävinnyt ottelun, mutta HIFK venyi tuossakin ottelussa jatkojen päätteeksi voittoon. Se kertoo paljon HIFK:n tilanteesta. Kymmenen edellistä ottelua ovat HIFK:lle tuottaneet vaatimattomasti vain yhdeksän voittoa. Edellisen kerran HIFK hävisi Kärppien vieraana ja tuosta ottelusta on aikaa suhteellisen monta viikkoa. Ville Husso on ollut tämän kauden Liigasensaatio ja varmasti hän tuleekin tässä ottelussa jatkamaan vierasjoukkueen maalilla. Joakim Lundström hankittiin HIFK:n vahvuuteen, mutta todennäköisesti hän ei pelaa tänään vierasjoukkueen maalilla. SaiPa tunnetaan erinomaisena kotijoukkueena, mutta kotijoukkue ei missään tapauksessa kestä näin valtavia loukkaantumisongelmia kierroksesta toiseen. HPK:ta vastaan se oli selkeästi huomattavissa.

Veikkaussivut | Tuomas