SaiPa - HIFK 2.11.2013 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 11/02/2013
Jaa tämä...

SaiPa sekä HIFK vastakkain Kisapuistossa.

SaiPa – HIFK, merkki 1, kerroin 

Betssonin kertoimet otteluun 1,87 | 4,30 | 3,25 

 

 

Jääkiekon Liigassa pelataan tänään vielä ennen maajoukkuetaukoa, Lappeenrannassa yhteen iskevät SaiPa sekä vieraaksi saapuva Helsingin HIFK. Tehdään heti tähän vihjeen alkuun selväksi yksi asia. HIFK on laadukas joukkue ja Juuso Puustisen johdolla helsinkiläisryhmällä riittää oikeasti potentiaalia, mutta todellisuudessa HIFK on aivan yhtä sekaisin kuin Veikkaussivujen vihjeiden kirjoittaja maanantaiaamuna. Vihjeen alapuolella tarkastellaan lisää syitä tähän tilanteeseen. Otetaan ensimmäiseksi joka tapauksessa tarkasteluun joukkueiden lähtökohdat tähän otteluun. SaiPa on sarjataulukossa kolmantena, kun taas HIFK on sijalla kaksitoista. SaiPa on ollut Liigan parhaimpia kotijoukkueita. SaiPahan oli Tapparaa vastaan toissa päivänä heikko, mutta ottelu pelattiin Tampereella. SaiPa on aina kotonaan äärimmäisen vaarallinen joukkue. Jussi Markkanen on Liigan parhaimpia maalivahteja, vaikka Jussi Markkanen on joutunut pelaamaan kenties jopa liikaa kotijoukkueen maalilla.

HIFK:n neljä edellistä ottelua sisältävät kolme kertaa sellaisen lopputuloksen, että HIFK ei ole tehnyt niissä maaliakaan. Kertooko se jotain HIFK:n tilanteesta? Entä kertooko se jotain, että Trevor Gilliesin kaltainen pelaaja on edelleen vierasjoukkueen kokoonpanossa tuhoassa niiden HIFK:n pelaajien työtä, jotka oikeasti yrittävät parhaansa mukaan pelata vierasjoukkueelle hyviä lopputuloksia? Trevor Gillies ei pelaa tänään HIFK:n kokoonpanossa ja voin kertoa, että se on vierasjoukkueelle vain ja ainoastaan hieno asia. HIFK ei tarvitse kyseistä pelaajaa yhtään mihinkään. Kahteen edelliseen otteluun HIFK ei ole tehnyt maaliakaan, mutta toisaalta jollain tapaa se ei yllätä. HIFK saa hyökkäykset siniviivalle, mutta siitä pidemmälle ei sitten mennäkään. Yksinkertaisesti HIFK:n pelaajat eivät tiedä mitä tehdä kiekon kanssa, kun ollaan kohtalaisen lähellä vastustajan maalia.

Jos joku haluaa, näin lauantain kunniaksi voi alkaa selvittämään, että koska HIFK on tehnyt vieraissa edellisen kerran maalin. Vinkkinä voidaan antaa sen verran, että maalista on aikaa kauan ja vielä siihen päälle. Tässä ei todellakaan tarkoiteta sitä, että HIFK olisi materiaaliltaan SaiPaa jäljessä, mutta joukkueiden tekemisessä on valtava ero. Nyt vieläpä SaiPa pelaa tänään kotiyleisönsä edessä. SaiPa tulee tänään saamaan hurjan tuen kotiyleisöltä, sillä Kisapuisto tulee olemaan viimeistä paikkaa myöten täynnä. Lähtökohtaisesti kierroksen varmin voittaja on SaiPa. Vierasjoukkueella on paljon tekemistä, kun maajoukkuetauko alkaa. Silloin ei tarvitse miettiä, että onko pelaajille tarjolla paljon vapaata vai paljon ylimääräisiä jääharjoituksia.

Veikkaussivut | Tuomas