SaiPa- JYP 21.3.2014 | SaiPa ennakkosuosikkina otteluun

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 23/01/2018
Jaa tämä...

Mielenkiintoinen sarja alkaa Lappeenrannasta.

Vihje lyhyesti

SaiPa  ja JYP aloittavat äärimmäisen mielenkiintoisen ottelusarjan Lappeenrannasta. Kotijoukkue lähtee tähän pariin pienoisena ennakkosuosikkina, sillä se pelasi tasaisemman runkosarjan kuin JYP. On puhuttu, että tässä parissa kohtaavat JYPin kokemus ja SaiPan tämän hetkinen hurmos. JYPillä on kokemusta pudotuspeleistä, mutta nyt sillä ei ole mitään väliä. Tämän hetkinen kunto ratkaisee ja viime vuosien menestyksellä ei tätä sarjaa voiteta. Odotettavissa on erittäin tasainen sarja kahden kovasti töitä tekevän joukkueen välillä. Selkeää ennakkosuosikkina tähän pariin ei ole.

SaiPa pelasi loistavan runkosarjan ja se nappasikin itselleen kotiedun pudotuspeleihin. JYPin peli ailahteli illasta toiseen ja tasaisuutta oli vaikea löytää joukkueen tekemisestä. Pudotuspelit ovat kuitenkin täysin oma maailmansa ja nyt peli muuttuu paljon yksinkertaisemmaksi. Peli kovenee ja muuttuu fyysisemmäksi ja tämä sopii molemmille joukkueille. Ottelusarjan voittajaa on äärimmäisen vaikea ennustaa. SaiPa lähtee sarjaan ennakkosuosikkina, mutta JYPillä on kaikki saumat mennä jatkoon tästä parista. JYPin on napattava vähintään yksi voitto Lappeenrannasta, mikäli se mielii jatkoon ja ensimmäinen ottelu olisi heti paras sauma tähän. JYP on laadukas joukkue ja sille tarjotaan yllättävän hyvää kerrointa otteluun. Vetolapulle voi lähteä hakemaan pientä yllätystä ja pelata vierailijoiden voittoa viimeistään varsinaisen peliajan jälkeen.

Vihje: JYP ML, kerroin 2.16 NordicBet

 

 

Perustelut vihjeelle

SaiPa sijoittui runkosarjassa neljänneksi ja lunasti itselleen kotiedun pudotuspeleihin. Kaikki tuntuivat jälleen kauden aikana odottavan SaiPan romahdusta, mutta tätä ei tullut ja joukkue jyräsi itsensä vakuuttavasti pudotuspeleihin. Pudotuspelikokemus Liigasta on vähäistä, mutta tämä tarkoittaa sitä, että pudotuspeleissä nähdään erittäin nälkäinen joukkue. SaiPan pelitapa sopii loistavasti pudotuspeleihin. Joukkue paiskii armottomasti töitä ja ei kaihda fyysistä peliä. SaiPa on ehdottomasti kevään musta hevonen ja saattaa yllättää myös pudotuspeleissä monet otteillaan. On mielenkiintoista nähdä jyrääkö SaiPa tämän hetkisen hurmoksensa ansiosta JYPin yli. Tänään joukkue pelaa loppuunmyydylle hallille ja tunnelma Kisapuistossa on varmasti erinomainen. SaiPa pääsee otteluun loistavalla kokoonpanolla ja tällä hetkellä ainoastaan Rony Ahonen on varmuudella sivussa kokoonpanosta.

JYP sijoittui runkosarjassa lopulta viidenneksi ja sijoitus on hyvä ottaen huomioon joukkueen ailahdelleet otteet. Joukkueen pelitapa ei varmaan auennut kenellekään kauden aikana ja otteet vaihtelivat jopa yksittäisen pelin sisällä. JYPin peli on takkkuillut, kun joukkue on lähtenyt hitaasti omista kiekkokontrollin kautta ja vastustaja on päässyt ryhmittymään ottamaan hyökkäystä vastaan. Välillä joukkue palasi vanhaan tyyliinsä ja lähti nopeasti hyökkäyksiin. Näinä iltoina joukkue pelasikin parhaat pelinsä runkosarjassa. Nyt kaikki hienoudet on unohdettava ja pelattava yksinkertaista kiekkoa. Pudotuspelit eivät ole oikea paikka pelitavan hiomiseen ja pelin on kuljettava heti alusta asti tai kyyti on kylmää SaiPaa vastaan. JYPin sairastupa alkaa myös tyhjenemään. Mikko Kalteva on ainoa, joka on varmuudella sivussa illan ottelusta.

Ensimmäinen ottelu voi määrittää hyvinkin paljon tämän ottelusarjan suuntaa. JYPin on ryöstettävä vähintään yksi voitto Lappeenrannasta ja mikäli SaiPa jyrää hurmoksessa heti tänään JYPin yli tulee SaiPa olemaan sarjassa erittäin vahvoilla. SaiPa tulee varmasti otteluun erittäin kovaa ja mikäli JYP kestää ottelun alun ilman takaiskuja se voi yllättää SaiPan vieraissa. Joukkueet ovat erittäin tasaiset ja vierasvoitolle tarjotaan hyvää kerrointa. SaiPa lähtee otteluun ennakkosuosikkina ainoastaan runkosarjan perusteella, mutta pudotuspelit ovat oma maailmansa ja JYPin materiaalilla voitto ei olisi mikään suuri yllätys.

Vihje: JYP ML, kerroin 2.16 NordicBet

 

Veikkaussivut | Antti