SaiPa - KalPa 12.9.2013 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 09/11/2013
Jaa tämä...

Venyykö KalPa liiga-avauksessa vierasvoittoon SaiPasta?

SaiPa – KalPa, merkki 2, kerroin 
SaiPa – KalPa ML, merkki 2, kerroin 

Nordicbetin kertoimet otteluun 2,35 | 4,20 | 2,45 

 

 

Jääkiekon Liiga pyörähtää käyntiin kahdella hienolla ottelulla, toinen niistä pelataan Lappeenrannan Kisapuistossa SaiPan sekä KalPan välillä. Toinen ottelu Bluesin sekä TPS:n välillä pelataan Espoossa samaan aikaan tämän ottelun kanssa. SaiPa on ottanut muutamalla edellisellä kaudella oikeita askeleita organisaationa eteenpäin. Monet muistavat viime kaudesta sen, kuinka SaiPa pelasi syksyllä mahtavasti ja oli kauan aivan Liigan terävimmässä kärjessä. Tilanne muuttui kuitenkin keväällä ja monet muistavat varmasti myös senkin, että miten SaiPan urakka päättyi jo kohtalaisen nopeasti Villi kortti -kierroksella. Tällä kaudella joka tapauksessa SaiPa on hyvin pitkälti samanlainen joukkue kuin viime kaudella. Pekka Tirkkosen porukan vahvuudet ovat tälläkin kaudella työnteko sekä nopeus. Nyt onkin mielenkiintoista heti kauden alussa nähdä, että kuinka se tuottaa tulosta, sillä materiaaliltaan SaiPan puolustus ei yksinkertaisesti kestä vertailua juurikaan muiden Liigajoukkueiden kanssa. SaiPan puolustuksen kärkiosaaminen on äärimmäisen laihaa tasoa eikä SaiPan alakerta kestä ainuttakaan loukkaantumista. 

KalPa on ehtinyt kesän aikana menettämään muutamia tärkeitä avainpelaajia toisiin seuroihin, mutta silti KalPa on helppo nostaa erittäin potentiaaliseksi sekä laadukkaaksi joukkueeksi. Suuri yksittäinen menetys oli tietenkin kesän aikana se, että Sakari Salminen lähti Kuopiosta pois. Toisaalta kolikolla on myös toinen puoli – KalPa on kesän tai oikeastaan alkusyksyn aikana pelannut European Trophyn otteluita ja samanlaisista otteluistahan SaiPalla ei ole alla ottelun otteluakaan. Tämä pointti onkin syytä ottaa ehdottomasti huomioon. KalPan nuorten pelaajien on tällä kaudella pystyttävä ottamaan suurta roolia – kuopiolaisfanit varmasti odottavat paljon Artturi Lehkoselta sekä Kasperi Kapaselta.

Faktaa on se, että SaiPalle tulee tuottamaan valtavia ongelmia puolustuksen kokemattomuus sekä kärkiosaamisen puuttuminen. Lappeenrannassa tilanne on siinä mielessä myös mielenkiintoinen, että mikäli homma ei ala toimimaan, kannattajat eivät enään löydäkään katsomoon niin herkästi. Tämä ei sinänsä koske tätä ensimmäistä ottelua KalPaa vastaan, mutta tulevaisuudessa kylläkin. SaiPan kotietu tasoittaa lähtökohtia erittäin tasaisiksi, mutta KalPaan löytyy vieraissakin luottoa. 

Veikkaussivut | Tuomas