SaiPa - Tappara 11.1.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 01/11/2014
Jaa tämä...

Nappaako Tappara täydet pisteet Kisapuistosta?

SaiPa – Tappara, merkki 2, kerroin 2,40 Expekt
SaiPa – Tappara ML, merkki 2, kerroin 1,87 Unibet

Expektin kertoimet otteluun 2,40 | 4,05 | 2,40 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigan ottelutarjontaa, Lappeenrannassa yhteen iskevät SaiPa sekä Tampereelta vieraaksi saapuva Tappara. Tiedossa on kaiken kaikkiaan äärimmäisen mielenkiintoinen kierros ottelupaikkakunnalla kuin ottelupaikkakunnalla ja ehdottomasti SaiPan sekä Tapparan välinen kohtaaminen nousee suurennuslasin alle. SaiPahan saalisti pääkaupunkiseudun kiertueeltaan viisi pistettä, mutta samalla SaiPa joutui maksamaan pisteistä kovaa hintaa. SaiPalla on valtavia ongelmia loukkaantumisten kanssa ja varsinkin puolustuksen osalta porukkaa on sivussa enemmän kuin laki sallii. SaiPa on ehtinyt vahvistamaan rivejään muutamalla uudella hankinnalla, mutta siitä huolimatta kotijoukkueelta sivussa ovat esimerkiksi Dan Spang, Lauri Taipalus, Jesper Piitulainen, Per Savilahti-Nagander, Rony Ahonen sekä Simon Backman. Listaahan luonnollisesti voisi jatkaa vielä enemmänkin esimerkiksi Stefano Gilliatin nimellä.

Tapparan hieman heikompi pelivire kääntyi takaisin parempaan kuntoon kahden edellisen kierroksen aikana, kun putkeen kaatuivat niin HIFK Helsingissä kuin myös KalPa Tampereella. Todellisuudessa Tapparan peliesitys oli KalPaa vastaan sekava, mutta toisaalta Tappara teki käytännössä kuopiolaisia vastaan sen mikä oli tehtävä. Tappara puolusti KalPaa vastaan tiiviisti, mutta tänään tamperelaiset tulevat antamaan suurella todennäköisyydellä painetta aktiivisesti yltäältä karvaten SaiPan puolutukselle. Mikko Pukka sekä Juho-Petteri Purolinna ovat jo tänään SaiPan käytettävissä, mutta kuinka kyseinen kaksikko pystyy pelaamaan Liigatasolla? Mikko Pukka on pelannut aikaisemminkin SaiPan kokoonpanossa, mutta Juho-Petteri Purolinnan taitoja ei ollakaan toistaiseksi päästy vielä kunnolla testaamaan. SaiPa on ollut joulun jälkeen vähintäänkin epätasainen, joten siinä mielessä kotijoukkueen loukkaantumistilanne alkaa vaikuttamaan yhä enemmän ja yhä useampaan otteluun, jos vielä kauankin sama tilanne jatkuu.

SaiPan on tänään käytännössä saatava ensimmäinen maali aikaiseksi tai muussa tapauksessa vaaka kallistuu enemmän ja enemmän Tapparan suuntaan. Tappara osaa johtoasemassa pelata todella fiksusti. SaiPan edellinen kotiottelu Bluesia vastaan oli kauniisti sanottuna järkyttävää seurattavaa, joten jäällä tullaan tänään näkemään varmasti näyttöhaluinen kotijoukkue. SaiPa on ollut kaiken kaikkiaan fantastinen kotijoukkue, mutta Tapparahan on ehtinyt jo Kisapuistosta pisteet nappaamaan. Lähtökohtaisesti SaiPan kotietu on aina erittäin merkittävässä roolissa, mutta tällä kerroinasettelulla on lähdettävä Tapparan voittoa vetokupongille tarjoamaan. Tapparan vahvuudestahan sivussa ainoastaan ovat John Green, Pekka Jormakka sekä Henrik Haapala. Loppuun voidaan todeta se, että SaiPa sekä Tappara ovat toistensa vastustajat Tammikuun tasauksessa. Näin ollen tässä ottelussa haetaan mahdollisesti jo asetelmia tuohon taisteluun.

Veikkaussivut | Tuomas