Jääkiekon SM-liigassa kolme ottelua - Lappeenrannassa hurja teurastus!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • 19/04/2018
Jaa tämä...

Takana on hyvin vauhdikas kiekkoilta.

Tiistaina pelattiin jääkiekon SM-liigassa kolmen ottelun mittainen kierros. Tappara haki Lappeenrannasta täyden pistepotin murskaamalla SaiPan maalein 0-7, kun taas Ilves nappasi kotonaan Ässistä voiton lukemin 1-0. Lisäksi TPS jatkoi JYPin vuoristoratamaista alkukautta voittamalla Jyväskylässä numeroin 0-4.

Ennen tiistain SM-liigan kierrosta sarjataulukon kärkipaikkaa piti Tappara yhdessä Lukon kanssa.

Lappeenrannassa yhden joukkueen show

Lappeenrannassa SaiPan ja Tapparan välisessä ottelussa heti ensimmäisessä erässä tahtipuikkoa heilutti tamperelaisseura, joka karkasi avauserän aikana kahden maalin karkumatkalle.

SaiPan David McIntyren ulosajo kolmannen erän alussa varmisti sen, että Tappara nappasi lopulta helpon voiton. Päähän kohdistuneesta taklauksesta hän sai komennuksen pukukoppiin isolla rangaistuksella.

Jukka Peltola ja 11 muuta pelaajaa pääsi tehopisteille, joka kertoo hyvin joukkueen leveydestä ja tehokkuudesta.

SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen myönsi, että pelinopeudessa ja kaksinkamppailussa SaiPa jäi täysin jalkoihin.

– Takaiskut vaikuttuvat liikaa omaa pelaamiseen ja keskittyminen herpaantuu helposti, hän totesi.

– Nyt tarvitsemme henkistä voimaa.

– Tuleviin Pelicans ja Sport -peleihin on löydyttävä uutta ryhtiä, sillä pelaamme tosi tärkeitä pelejä viikonvaihteessa, päätti Tirkkonen.

Ilvekselle valtavan suuri voitto

Tampereella pelattiin erittäin tiukka ja tasainen ottelu. Sekä Ilves että Ässät saivat aikaan 29 laukausta maalia kohti, mutta vain yksi niistä tuotti tulosta. Kyseessä oli Markku Flinckin laukaus neljän minuutin pelin kohdalla.

– Joudumme tekemään valtavan määrän töitä yhden maalin eteen. Se on joukkueelle kovaa, kun pelaamme ihan hyvin, mutta maaleja ei tule. Maalintekoon on pakko saada lisää suoraviivaisuutta, porilaisten päävalmentaja Pekka Rautakallio totesi.

Voitto oli Ilvekselle todella tärkeä, sillä tamperelaiset olivat pelanneet lähes kymmenen ottelua ilman varsinaisella peliajalla saalistettua voittoa. Toisaalta ennen tiistaita tupsukorvat olivat kaataneet KooKoon.

JYPin vuoristoratamainen kausi sai jatkoa

JYPin ja TPS:n välinen ottelu ratkesi toisen erän alkupuoliskolla, kun jyväskyläläisten Jani Tuppurainen taklasi turkulaisten Lauri Tukosen rumasti päin laitaa. Tukonen menetti taklauksesta tajuntansa ja vuoti jäälle paljon verta. Tuppurainen sai laitataklauksesta viiden minuutin jäähyn ja suihkukomennuksen.

Ottelun toisessa erässä TPS pääsi viimeistelemään yhteensä kaksi maalia ja myös päätöserässä turkulaiset osuivat kahdesti.

– Ei ollut helppo tilanne, kun kaveri makasi tajuttomana jäällä. ”Latelle” haluttiin taistella tämän pelin voitto, sanoi lehdistötilaisuudessa TPS:n valmentaja Ari-Pekka Selin.

Peliyhtiö Unibet vie onnekkaimpia pelaajia Esa ”Tiki” Tikkasen johdolla Torontoon katsomaan kahta Maple Leafsin ottelua. Tähän kampanjaan pääset osallistumaan Unibetilla lyömällä viiden euron vedon. Lisää kampanjasta täällä!

Tutustu myös NHL-vedonlyöjille erittäin arvokkaaseen oppaaseen, jossa kerrotaan NHL:stä vedonlyöjän silmin.

Lue myös:
VIDEO: NHL:n jatkoaikauudistus on osoittautunut viihdyttäväksi ratkaisuksi!
NHL-blogi: Raanta loisti taas!