SaiPa turnausvoittoon Imatralla!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 08/08/2015
Jaa tämä...

Lappeenrannan SaiPa on voittanut Imatralla käydyn harjoitusturnauksen.

Imatralla käyty jääkiekon harjoitusturnaus päättyi lauantaina Lappeenrannan SaiPan voittoon, kun keltamustat kaatoivat Severstalin maalein 7-5. Turnauksen toisessa kamppailussa JYP pudotti SM-liigaan nousseen KooKoon turnauksen viimeiseksi numeroin 6-0.

SaiPa voitti perjantaina KooKoon maalein 6−0 ja pääsi hakemaan lauantaina turnauksen mestaruutta KHL-joukkuetta vastaan. Severstal oli kaatanut edellisenä iltana JYPin lukemin 4−0, joten ottelun panoksena oli myös turnausvoitto. Kun molemmat joukkueet intoutuivat tekemään maalin enemmän kuin aiemmissa otteluissa, vei SaiPa lopulta voiton hurjissa maalijuhlissa.

− Värikäs peli, vastassa oli laadukas joukkue. Jouduttiin taistelemaan omassa päädyssä. Onnistumiset hyökkäyspäädyssä lämmittävät mieltä, kehui Pekka Tirkkonen vastustajia.

− Emme olleet yhtä valmiita tähän kuin eiliseen peliin. Tässä tappiossa oli positiivista se, että näemme mitä teimme väärin, pohti Severstalin päävalmentaja Vaclav Sykora.

Venäläisjoukkue tarjosi kaiken kaikkiaan huomattavasti kovemman vastuksen kuin KooKoo perjantaina. Itseasiassa kamppailu olisi voinut yhtä hyvin päättyä myös Severstalin eduksi. Venäläisryhmä meni ensimmäisessä erässä 2−0-johtoon Jevgeni Monsin ja Eduard Gimatovin tarkoilla laukauksilla, mutta sen jälkeen SaiPa sai maalihanat auki.

Eniten tunteita herätti Severstalin Dmitri Kagarlitski, joka ensimmäisen erän lopulla taklasi Kalle Maalahtea niin kovalla vauhdilla, että SaiPan puolustaja jäi omaan puolustuspäätyyn makaamaan ja poistui lopulta kaukalosta, kun peli vihellettiin poikki. Kagarlitskille tuomittiin tilanteesta 5+20 päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Harjoitusotteluiden perusteella ei voida tehdä liian suuria johtopäätöksiä, mutta KooKoon tilanne on huolestuttava. SM-liigaan noussut ryhmä hävisi molemmat kamppailunsa maalierolla 0-12.

[interaction id=”55c344d4b7e78f9b32ff45d5″]

SaiPan viime kausi myös taloudellisesti vahva

SaiPalla on ollut viime aikoina runsaasti ilonaiheita. Veikkaussivut uutisoi aikaisemmin, että lappeenrantalaisten viime kausi oli taloudellisesti erittäin onnistunut. Lue uutinen kokonaisuudessaan tästä.

Liiga-SaiPa Oy:n viime tilikauden tulos ennen veroja oli 318 968 euroa. Yhtiön liikevaihto oli 5 624 781 (-6,7 %).

SaiPan kausi ennen SM-liigaa jatkuu seuraavaksi harjoitusottelulla KalPaa vastaan. Kamppailu pelataan ensi perjantaina Kuopiossa.

Peliyhtiö Nordicbet on vahvasti mukana tulevan SM-liigakauden tapahtumissa. SaiPa ja KooKoo tulevat toisilleen tutuiksi jo runkosarjan alussa, sillä he kohtaavat toisensa kahdella ensimmäisellä ottelukierroksella.

Lue myös:
Anaheimin ruotsalaishyökkääjälle neljän vuoden jatkosopimus!
Kari Lehtosen on nostettava tasoaan!

nordicbet-valioliiga-790