Saksa - Ghana 21.6.2014 | Euroopan ykkönen Ghanan kimpussa

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 21/02/2018
Jaa tämä...

Saksa marssi Portugalin yli, nyt edessä USA:ta vastaan epäonnistunut Ghana

Vihje lyhyesti

– Saksa pieksi ensimmäisessä ottelussaan Portugalin 4-0. Thomas Muller teki kolme maalia. Portugalin topparin Pepen punainen kortti 2-0 -tilanteessa ensimmäisellä jaksolla siloitti tien murskavoittoon. Valmentaja Lowin valitsema avauskokoonpano oli pienoinen yllätys. Joukkue pelasi ilman varsinaista kärkimiestä, ja hieman yllättäen Khedira, Boateng ja Höwedes olivat avauksessa.

[ Ghana tarvitsee kelpo tuloksen, varoituskortit tässäkin herkässä. Lyö veto siitä, että kortteja tulee paljon. Unibetille 100 € bonus tästä ]

– Ghana hävisi USA:lle 1-2. Keskittymisessä taisi olla jotain ongelmia, sillä USA teki maalinsa ensin 30 sekunnin jälkeen ja sitten voittomaalin muutama minuutti ennen ottelun loppua. Ghanan valmentaja Appiah jätti Essienin ja Boatengin penkille avauksesta, Boateng ainakin varmaan tulee aloitukseen Saksaa vastaan. Ghanan Boateng ja Saksan Boateng ovat veljeksiä.

– Saksan mestaruuskertoimet ovat viiden paikkeilla. Ghanan jatkoonpääsystä saa jo liki kymmenen kertoimia. Joukkueiden tasoero ei aivan näin suuri ole, vaikka Ghanan joukkueesta on kuulunut jonkinlaista tyytymättömyyttä ja kapinamieltä. Saksan 1,5 maalin tasoitus on arvioitu lähes tasabuukiksi. Pienellä panoksessa voi laittaa Ghanalle vedon.

Vihje: Ghana +1,5, kerroin 1,875 Bet365

 

 

Lähtökohdat otteluun

Ghana hävisi ensimmäisen ottelunsa hieman yllättäen USA:lle. Saksa pieksi Portugalin komeasti 4-0. Ghanan kerroin jatkoonpääsylle on jo noin kymmenen, ja Saksan mestaruuskerroin on viiden hujakoilla. Lukemat aika hyvin kertovat joukkueiden tilanteesta.

Saksan suuret voittolukemat johtuvat paljolti Portugalin topparin Pepen typerästä punaisesta kortista ottelun ensimmäisellä jaksolla. Saksa oli kyllä jo ennen tätä mukavasti 2-0 johdossa, mutta ulosajo sinetöi tilanteen. Thomas Muller teki ottelussa kolme maalia, viime MM-kisojen maalikuningas on selvästi jälleen huippuiskussa. Mats Hummels teki Saksan toisen maalin, mutta hänen pelaamisensa Ghanaa vastaan on hieman epävarmaa. Hummels sai kolhun Portugali-ottelussa ja hänet otettiin vaihtoon ottelun loppupuolella. Jos Hummels ei pelaa, niin hänen tilallaan aloittanee Sampdorian Shkodran Mustafi.

Ghana oli yksi edellisten MM-kisojen valopilkuista, mutta nyt suunta on jyrkästi alaspäin. Joukkueen piiristä kuuluu huhuja pelaajien tyytymättömyydestä ja pienestä kapinahengestä. Suurin kapinoitsija on saksalaissyntyinen Schalken keskikenttämies Kevin Prince Boateng, joka ei päässyt USA-ottelun avauskokoonpanoon. Boateng on pitänyt muutenkin meteliä ennen Saksa-ottelua väittämällä ettei Saksan valmentajalla Joachim Lowilla ja pelaajilla ole tarpeeksi henkisiä valmiuksia pärjätäkseen kisoissa.

Kevin Prince Boatengin veli Jerome Boateng pelaa Saksan maajoukkueessa. Hän aloitti USA-ottelun oikeana puolustajana, ja pelannee avauksessa myös Ghanaa vastaan.

Joachim Lowin aloituskokoonpano Portugali-ottelussa oli hieman yllättävä. Jerome Boatengin pelaaminen oli pienoinen yllätys, samoin vasemmalla puolustaneen Höwedesin pääsy aloitukseen. Real Madridin Sammy Khedira aloitti keskikentällä vaikka hän on ollut viime aikoina loukkaantuneena ja pitkään pelaamatta. Joukkueen ainoa puhdas kärkimies Miroslav Klose oli vaihtopenkillä, Muller pelasi sen verran ylempänä, että hän osaltaan hoiti kärkimiehen roolin.

[ Muller on suosittu veto ensimmäiseksi maalintekijäksi, mutta Özil antaa paremman kertoimen. Unibetille 100 € bonus tästä ]

Ghanan valmentaja Appiahkin yllätti kokoonpanollaan edellisessä ottelussa. Hän jätti niin Boatengin kuin joukkueen tunnetuimman pelaajan Michae Essienin vaihtopenkille. Essien oli heikko Ghanan viimeisessä harjoitusottelussa, mutta Boatengin poisjättämiselle oli vaikea löytää selitystä. Ghana pelasi paremmin Boatengin tultua peliin mukaan toisella jaksolla. Ghana päästi maalin USA:ta vastaan jo 30 sekunnin jälkeen, ja tämä sotki pahasti joukkueen pelin. Ghanan varsinainen taso on vielä näkemättä, USA-ottelu oli hermostunutta vääntöä. Joukkue on kyllä tuota esitystä parempi.

Neljä vuotta sitten MM-kisoissa Saksa voitti Ghanan 1-0.

 

Perustelut vihjeelle

Saksa ei voi olla aivan niin hyvä kuin 4-0 -voitto Portugalista antaa ymmärtää, eikä Ghana ole USA:ta huonompi joukkue. Ghana oli ennakkoarvioissa lohkon kolmonen, joka kamppaili paikasta jatkossa Portugalin kanssa. Ghana +1,5 -maalin tasoituksella on kelpo peli, jonka voi pienellä panoksella ottaa.

Vihje: Ghana +1,5, kerroin 1,875 Bet365

Veikkaussivut | Anssi