Saksa kaatoi Itävallan

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 05/08/2013
Jaa tämä...

Vaihderikkaan pelin vei lopulta Saksa.

Jääkiekon MM-kisojen Helsingin lohkon päivän ensimmäinen kohtaaminen pelattiin heimoveljien kesken, kun vastakkain asettuivat Itävalta ja Saksa. Lähtökohdat otteluun olivat kutkuttavat sillä juuri Itävalta pudotti Saksan pois Sotshin 2014 talviolympialaisista.

Ottelu alkoi erittäin vauhdikkaissa tunnelmissa ja kummallekkin joukkueelle aukeni loistavia maalintekotilanteita heti ensimmäisten minuuttien aikana. Pienoisen Saksan painostuksen jälkeen Itävalta alkoi otetta pelistä. Saksa sortui jäähyilyyn ja Itävalta pääsi pyörittämään parhaimmillaan jopa 5-3 ylivoimaa. Ensimmäisessä erässä ei maaleja nähty vaikka Itävalta olikin niskan päällä lähes koko erän.

Toinen erä alkoi samoissa merkeissä kuin ensimmäinenkin. Itävalta painosti ja Saksa koitti pysyä perässä. Saksa pääsi kuitenkin toisessa erässä hetki hetkeltä paremmin peliin mukaan ja lopulta yritys palkittiin. Saksa siirtyi 0-1 johtoon, kun Markus Kink onnistui laittamaan mustan Itävallan maaliin. Vauhdikkaassa toisessa erässä ei enempää maaleja nähty.

Kolmas erä alkoi varsin tasaisissa merkeissä. Saksa sai luotua useampia maalintekopaikkoja, mutta tuloksetta. Itävalta sai pienen loppukirin aikaan erän lopulla, mutta todellinen mylly ei käynnistynyt missään vaiheessa. Saksa vei ottelun lopulta 2-0, kun Markus Kink pääsi puolittain yksin läpi ja Itävallan maali oli tyhjänä. Kinkia rikottiin ja vaikka kiekko ei koskaan mennyt maaliin, niin Saksalle merkittiin tilanteesta maali.

Veikkaussivut | Oskari Villanen

Twitter: OskariVillanen