Saksa U20 - Kanada U20 26.12.2013 | Nuorten MM-jääkiekko

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 23/03/2018
Jaa tämä...

Nuorten maailmanmestaruuskilpailut pyörähtävät käyntiin Saksan sekä Kanadan kohtaamisella.

Saksa (+5,5 maalia) – Kanada, merkki 2, kerroin 1,62 Nordicbet

Nordicbetin kertoimet otteluun 25,00 | 16,00 | 1,01 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon nuorten maailmanmestaruuskilpailut aloitetaan perinteiseen tapaan Tapaninpäivänä, ensimmäisessä ottelussa yhteen iskevät Saksa sekä vastaan asettuva Kanada. Joku voisi lähteä samantien kertomaan, että joukkueiden välinen tasoero on suhteellisen suuri. No onneksi vain sen verran. Tässä ottelussa aavistuksen verran yhtä maalia saatetaan pelata. Kurja asia on se, että tasoerot tässä turnauksessa saattavat nousta valtaviksi. Saksa sekä Kanada ovat pelin jokaisella osa-alueella toistensa vastakohtia. Saksa on turnauksen surkein joukkue yhdessä Norjan kanssa, kun taas Kanada metsästää turnauksen mestaruutta. Kanada lähtee turnaukseen suurimpana mestarisuosikkina yhdessä Ruotsin kanssa.

Kanada pelasi vain kolme harjoitusottelua ennen turnauksen käynnistymistä, mutta toisaalta harjoitusottelut tuottivat kaksi voittoa. Kanada voitti ensimmäisessä ottelussaan Suomen 4-2 maalein, sen jälkeen Ruotsi oli parempi 3-0 numeroin sekä viimeisessä kamppailussa Sveitsi kaatui 4-1 lukemin. Kanadalle tämä ottelu on hyvää harjoitusta tulevaa varten, sillä vastustajien taso tulee hurjasti nousemaan mitä pidemmälle turnausta tullaan pelaamaan. Kanadalle tappio Ruotsia vastaan kertoi ja kertoo edelleen siitä, että helpolla Vaahterapaidat eivät tule tälläkään kerralla mestaruutta juhlimaan. Kanadalle Saksaa vastaan käytävä kamppailu ei todennäköisesti ole turnauksen kohokohtia, mutta toisaalta tälläisetkin vastustajat on hoidettava kunnialla. Kanadan ei tarvitse tehdä Saksasta rumaa jälkeä, mutta toisaalta maalintekoharjoituksenahan tämä käy hienosti.

Saksan harjoitusottelut antoivat ja antavat edelleen ymmärtää sitä, että tässä ottelussa kotijoukkueen asemassa oleva ryhmä on lähinnä tässä turnauksessa kehittämässä itseään ja hakemassa uusia kokemuksia. Saksalle pelaaminen tällä tasolla on varmasti enemmän kuin erinomainen asia, mutta mitään muuta hyvää sanottavaa heistä ei tässä vaiheessa olekaan. Saksa oli täysin jaloissa harjoitusotteluissa joukkuetta kuin joukkuetta vastaan. Jopa umpisurkea Norja voitti Ernst Hofnerin ryhmän vaatimattomasti 0-5 numeroin. Tuo ottelu pelattiin viime kuun puolessa välissä. Saksa sekä Kanada kohtasivat viime kerralla itseasiassa tasan vuosi sitten ja silloinhan Kanada viimeisteli ainoastaan yhdeksän maalia saksalaisten verkkoon.

Veikkaussivut | Tuomas