Saksalainen huippuvalmentaja pitää välivuoden!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Ben
  • 06/01/2015
Jaa tämä...

KUVA: AFP

Veikkaussivujen toimitus | Antti 1.6.2015

Dortmundia luotsannut Jurgen Klopp vahvisti tänään, että hän pitää tauon valmennustöistä. Saksalaista huhuttiin muun muassa Real Madridiin, mutta huippuvalmentaja vetäytyy määrittelemättömän pituiselle tauolle.

47-vuotias valmentaja luotsasi Dortmundia viimeistä kertaa Saksan Cupin ottelussa. Dortmundilla olisi ollut mahdollisuus lunastaa voitolla paikka Eurooppa liigaan, mutta joukkue kärsi 3-1-tappion Wolfsburgille.

Kloppin ratkaisu saattaa tuntua tässä vaiheessa oudolta, mutta luotsille on varmasti kysyntää myös tauon jälkeen. Dortmund on pelannut valmentajan alaisuudessa huippujalkapalloa, vaikka joukkue ei budjettinsa perusteella taistele maailman huippujoukkueita vastaan, sillä joukkue painii velkataakkojen kanssa.

Dortmundin kausi päättyi surkean alkukauden johdosta pettymykseen, mutta se ei poista sitä faktaa, että Klopp teki Dortmundissa äärimmäisen hienoa työtä.

Klopp luotsasi joukkueen Bundesliigan mestaruuteen vuosina 2011 ja 2012. Vuonna 2013 Dortmund taisteli tiensä Mestarien liigan finaaliin.