Saksan F1 kisa putoamassa lopullisesti kartalta?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • 17/04/2018
Jaa tämä...

Rahavaikeuksien takia tämän kauden kisakalenterista pudotettu Saksan GP voi olla lopullisesti mennyttä kalua. Tänä vuonna Nürburgringillä kisattavaksi tarkoitettu kisa peruttiin nimenomaan talousvaikeuksien takia, mutta ensi kaudella järjestämisvelvollisuus olisi Hockenheimin legendaarisella kisalla. Nyt Bernie Ecclestone on kuitenkin vihjaissut että Hockenheimissa ei välttämättä ajeta kaudella 2016.

Mercedes oli jo luvannut maksaa puolet Nürburgringin tulevista tappioista ja toimia kyseisen kisan promoottorina, mutta tämä ei kelvannut Mr. F1 mogulille. Hockenheimillakin on sopimus F1 –kisoista kausille 2016 ja 2018, mutta tähän Bernie oli todennut että niin on monilla muillakin sopimuksia.

Hockenheimilta kysyttiin pystyisikö se järjestämään nopealla aikataululla tämän vuoden kisan, mutta tiukan aikataulun takia homma meni puihin. Tästä Bernie ilmeisesti imaisi nyt melkoisen satsin hernettä sieraimiin ja jälki voi pahimmillaan olla pahaa.

Tuntuukin vahvasti siltä että eurooppalaiset kisat häviävät pikkuhiljaa F1-kisakartalta. Maailmasta löytyy varmasti paljon varakkaita kisajärjestäjiä jotka ovat jonoksi saakka odottelemassa omaa vuoroaan. Olisikin mielenkiintoista matkustaa ajassa 10 vuoden päähän katsomaan mikä on F1-kisakalenterin kokoonpano ja onko koko F1-sarjaa olemassakaan. Ehkä silloin ajetaan aurinkovoimalla ja leijuvilla autoilla? No ei ehkä ihan 10 vuoden päästä.

Veikkaussivut | Petteri

Twitter: @VeikkaussivutFacebook: Veikkaussivut