Sami Hyypiä - Suomen paras?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 24/04/2018
Jaa tämä...

Sami Hyypiä on tehnyt käsittämättön upeaa työtä Saksassa.

Suomen entisen A-maajoukkueen toppari Sami Hyypiän nousu valmennusvastuuseen Leverkusenissa tapahtui ”ennenaikaisesti”. Viime vuoden huhtikuussa suomalainen nostettiin suoraan edustusjoukkueen peräsimeen yhdessä Sascha Lewandowskin kanssa, kun päävalmentaja Robin Dutt sai lähtöpassit joukkueesta.

Hyypiä ja Lewandowski saivat kaikessa rauhassa valmentaa kauden loppuun hyvällä menestyksellä. Kesällä Leverkusen ei tehnyt isoja hankitoja vaan Hyypiä luotti omaan ryhmään. Tärkeimmät pelaajat pysyivät joukkueessa ja tähdet, kuten Kiessling ja Schurrle, ovat tällä hetkellä todella kuumia pelaajia maailmalla.

Valmentajan suurin tehtävä on rakentaa yhtenäinen joukkue

Tässä Sami Hyypiä on onnistunut lähes täydellisesti. Joukkue on hyvässä tasapainossa ja joukkueen peli tuntuu kehittyvän jatkuvasti parempaan päin. Leverkusen on tällä hetkellä sarjassa kolmantena vain pisteen päässä Dortmundista. Heille kolmas sija olisi erinomainen, koska Bundesliigassa kolme parasta joukkuetta saa suoran paikan Mestarien liigan lohkoihin.

Hyypiä itse on erittäin vaatimaton lausunnoissan, kun hänet valittiin Suomen Urheilugaalassa Vuoden valmentajaksi.

– Olen kuitenkin tässä valmentajauran alussa ja ehkä opettelen vielä tätä oikeata hommaa, mutta minulla on hyvä valmennustiimi tuolla Saksassa. Haluaisin heitäkin kiittää. Yksin tämä homma ei onnistuisi, Hyypiä totesi Urheilugaalan kiitospuheessaan.

Eniten Hyypiä ansaitsee tunnustusta Veikkaussivuilta kuitenkin omalla Akatemiallaan. Hyypiä haluaa auttaa suomalaista futista eteenpäin ja samaan aikaan rakentaa omaa tulevaisuutta Saksassa. Sami on kuitenkin osoittanut jo ensimmäisellä valmentajakaudellaan olevansa huippuvalmentaja. Tätä miestä ei voi kuin arvostaa!