San Antonio Spurs - Oklahoma City Thunder 22.5.2014 | Viisi vastaan kaksi

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 23/01/2018
Jaa tämä...

Oklahoman pelaajiston kapeus paljastui ensimmäisessä ottelussa

Vihje lyhyesti

– Ensimmäisessä ottelussa Spurs löi Thunderin 17 pisteellä. Oklahoman superkaksikko Durant ja Westbrook veivät joukkueensa johtoon kolmannen neljänneksen loppupuolella, mutta siihen loppui urakoineen kaksikon veto. Viimeisellä neljänneksellä laajalla materiaalilla pelannut Spurs jyräsi rinnalle ja ohi.

– Oklahoma on aivan liikaa Durantin ja Westbrookin varassa. Kun vielä Serge Ibaka on loppukauden sivussa, niin joukkue on todella ohkainen. Spursilla on erityisen kova vaihtopenkki ja mitä pitemmälle pudotuspelit etenevät, sitä enemmän penkkimiesten panos nousee esille.

– Oklahoma kokeili ensimmäisessä ottelussa pelata lyhyellä ja liikkuvalla sekä kookkalla viisikolla. Kumpikaan ei toiminut erityisen hyvin, joukkue nousi ja kaatui superkaksikon mukana. Muilta pelaajilta pitäisi saada selvästi enemmän kummassakin päässä kenttää, mutta heiltä ei taida löytyä siihen potentiaalia.

– Spurs voittaa kotikentällään kolme kertaa neljästä. Hankala nähdä kuinka Oklahoma voisi ryöstää kotiedun itselleen. Spursin voittokerroin on pieni, mutta riittävä 1,38.

Vihje: San Antonio, kerroin 1,38 Betsafe

 

 

Lähtökohdat otteluun

San Antonion ja Oklahoman ensimmäinen ottelu NBA:n Läntisen konferenssin finaalisarjassa paljasti karulla tavalla Oklahoman joukkueen kapeuden. Ottelu oli paremminkin kaksi vastaan viisi kuin tasaväkinen kamppailu.

Thunderin supertähdet Durant ja Westbrook tekivät kentällä kaiken niin kauan kuin pystyivät. Oklahoma oli ensimmäisellä jaksolla jo 15 pistettä tappiolla, mutta Westbrookin hyppyheitto kolmannen neljänneksen loppupuolella nosti Thunderin johtoon. Spurs pelasi kärsivällisesti ja viimeisellä neljänneksellä Thunderin eväät oli jo syöty. Spurs voitti lopulta selvästi 17 pisteellä.

Oklahoma tarvitsee kipeästi vastuunottoa ja panosta muiltakin kuin Durant-Westbrook -kaksikolta. Superpari teki kolmannen neljänneksen takaa-ajossa ensimmäisen seitsemän minuutin aikana yhteensä 19 pistettä. Lopun 17 minuutin aikana he saivat aikaan vain yhteensä yhdeksän pistettä.

Durant teki ottelussa 28 pistettä, mutta viimeisellä neljänneksellä hän osui vain kerran neljästä heitosta. Samalla Durant menetti pallon kahdesti. Spursin Leonard puolusti Durantia hyvin tämän väsyessä ottelun lopulla. Westbrook teki ottelussa 25 pistettä, neljännellä neljänneksellä vain yksi heitto kahdesta meni koriin.

Durantin ja Westbrookin hiipuessa San Antonio alkoi hajottaa koko viisikon voimalla Oklahoman puolustusta. Serge Ibakan loukkaantuminen näyttää olevan Oklahomalle liian suuri ongelma voitettavaksi, korvaajat eivät päässeet lähellekään Ibakan panosta.

Oklahoma aloitti ottelun isolla kokoonpanolla, mutta kolme muuta aloitusviisikon pelaajaa olivat varsinkin hyökkäyspäässä kehnoja. Collison, Perkins ja Sefolosha tekivät ottelussa yhteensä vain viisi pistettä eikä yhtään toisella puoliajalla. Loppujen lopuksi vaihdosta tulleet Jackson, Butler ja Fisher pelasivat enemmän, koska Oklahoma yritti vastata Spursille pienemmällä ja liikkuvammalla viisikolla. Fisher teki lopulta 16 pistettä ja Jackson 13. Samalla kuitenkin Spursin Duncan, Ginobili ja Leonard pääsivät hyökkäyskorin alla helpolla. Duncan teki 27 pistettä. San Antonio teki peräti 66 pistettä korin alta.

Oklahomalla ei tunnu olevan vastausta Spursille. Kaikkea kokeiltiin ensimmäisessä ottelussa, mutta lopulta mikään ei auttanut. Kookas viisikko ei tee pisteitä ja lyhyempi ei pärjää puolustuksessa. Eikä voi olettaa, että Durant ja Westbrook kahdestaan voittavat tasapainoisen San Antonion. Saattaa hyvinkin käydä niin, että sarja päättyy nopeasti.

 

Perustelut vihjeelle

Ensimmäisen ottelun perusteella Spurs on varsinkin kotikentällään selvä suosikki. Toisessa ottelussa Spursin voittokerroin on Betsafella 1.38 ja vaikka kerroin pieni onkin, niin sen voi rastittaa vetokupongille. Parkerin oireillut reisi tuntuu olevan suht hyvässä kunnossa. Spurs voittaa kotikentällään ilman Ibakaa pelaavan Thunderin kolme kertaa neljästä.

Vihje: San Antonio, kerroin 1,38 Betsafe

Veikkaussivut | Anssi