San Antonio Spurs - Oklahoma City Thunder 30.5.2014 | Muistoja kahden vuoden takaa

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 18/04/2018
Jaa tämä...

Oklahoma dominoi edellistä ottelua, kestääkö supertähtien kunto ja Ibakan pohje?

Vihje lyhyesti

– Oklahoman tilanne näytti jo pahalta, joukkue hävisi todella selvästi kaksi ensimmäistä ottelua San Antoniossa. Kotikentällään joukkueen onnistui voittaa kaksi seuraavaa, ja niin ottelusarja on jälleen täysin auki.

– Suurin syy Oklahoman nousulle lienee voimalaituri Serge Ibakan paluu. Hänen kentällä olonsa on vaikuttanut siihen, että Spursin pelitilanneheittoprosentti on pudonnut selvästi. Isokokoinen ja loistava puolustaja Ibaka ei anna Spursille helppoja pisteitä korin alla. Koko Oklahoman joukkue on myös alkanut puolustaa fyysisesti, jopa pienellä riskillä.

– Spursin joukkueessa on paljon veteraaneja ja loistava vaihtopenkki. Oklahoma on nuorempi ja urheilullisempi, mutta vaihtomiehistä ei juurikaan löydy apuja. Pudotuspelien tiivis tahti ja intensiiviset kamppailut saattavat väsyttää joko vanhat miehet tai paljon pelaavat nuoret supertähdet. Kumpi väsähtää ensin?

– Kotietu on Spursille tärkeä. Oklahoman nousu on kääntänyt kertoimia, mutta tilanne on edelleen se, että Spurs on sarjassa suosikki. Se menee jatkoon useammin kuin kuusi kertaa kymmenestä. Neljän pisteen tasoitus ei ole paljoa San Antonion kotikentällä.

Vihje: Spurs -4, kerroin 1,90 Bet365

 

 

Lähtökohdat otteluun

San Antonion ja Oklahoman finaalisarja siirtyy takaisin San Antonioon. Thunderin onnistui voittamaan kaksi kotiotteluaan hävittyään ensin kaksi suurinumeroisesti Spursin kotikentällä. Joukkueet olivat samassa tilanteessa kaksi vuotta sitten. Silloinkin Spurs ja Thunder pelasivat Läntisen konferenssin finaaleissa ja Spurs voitti kaksi ensimmäistä ottelua San Antoniossa. Oklahoma lopulta vei neljä ottelua peräkkäin ja eteni NBA:n loppuotteluun Miamia vastaan.

Tällä kerralla Oklahoman nousun takana ovat olleet kentälle ihmeparantumisen ansiosta palannut Serge Ibaka sekä Oklahoman puolustuksen muuttuminen fyysisemmäksi ja aggressiivisemmaksi. Oklahoma on ollut aivan eri joukkue kuin kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Se hävisi toisen ottelun peräti 112 – 77.

Oklahoma dominoi neljättä kohtaamista, jonka se lopulta voitti 105 – 92. Spurs on tiukan paikan edessä, jos se häviää viidennen ottelun niin Thunderin on mahdollista katkaista sarja kuudennessa kamppailussa Oklahomassa. Oklahoma on joukkueista selvästi nuorempi, mutta sen vaihtopenkki on ohkainen. Spursilla taas löytyy laadukkaita vaihtopelaajia penkiltä. Tuleeko ottelun ratkaisuksi se, että Spursin veteraanit eivät enää pärjää atleettisille Oklahoman nuorukaisille? Vai joko kova kuormitus Oklahoma supertähdille alkaa näkyä? Vaikka Serge Ibaka onkin peannut loistavat ottelut palaamisensa jälkeen, niin hän kuitenkin on pohjevaivainen. Edellisessä ottelussa vielä Thunderin nopea takamies Reggie Jackson loukkasi jalkansa ja on vajaakuntoinen.

Vielä Oklahoman superkaksikossa Durant – Westboork ei näy hidastumisen merkkejä. Edellisessä ottelussa Westbrook oli kentän tähti. Hän teki 40 pistettä, antoi 10 syöttöä ja otti viisi riistoa.

”Ei ole mitään väliä mitä teemme taktisesti, jos emme pysty vastaamaan siihen päättävisyyteen, siihen peräänantamattomaan, aggressiiviseen ja kovaan asenteeseen, joka ruumiillistui Russell Westbrookissa. Hän pelasi kuin se olisi hänen viimeinen ottelunsa, ja niin sen pitääkin olla”, sanoi Spursin valmentaja Popovich ottelun jälkeen.

Serge Ibakan paluu näkyy selvästi San Antonion heittoprosenteissa. Suuri laituri Ibaka on loistava puolustaja eikä Spurs enää saa helppoja pisteitä korin alta. Ensimmäisessä kahdessa ottelussa Spurs heitti pelitilanneheitot vähintään 50 prosenttisesti. Ibakan paluun jälkeen prosentti on jäänyt 40:n paikkeille. Ibakasta on myös apua hyökäyspäässä, hänen pistekeskiarvonsa kahdessa Spurs-ottelussa on ollut 12. Ibaka on tarpeeksi monipuolinen hyökkäyspäässä, jotta Thunderilla on pallon kanssa kolmaskin vaihtoehto Durantin ja Westbrookin lisäksi.

 

Perustelut vihjeelle

Kotikenttäetu näyttää merkitsevän paljon San Antoniolle. Vaikka joukkue hävisikin kahdesti Oklahomassa, se on kuitenkin selvä suosikki kotonaan. Thunderin joukkueessa on paljon kysymysmerkkejä. Kuinka monta ottelua Ibakan pohje kestää? Entä kuinka monta peliä Durant ja Westbrook jaksavat ennen kuin tulee heikompi ottelu? Bet365:n tasoitus on -4, ja tuolla voi suosikki Spursia ottaa.

Vihje: Spurs -4, kerroin 1,90 Bet365

Veikkaussivut | Anssi