San Antonio Spurs - Portland Trail Blazers 15.5.2014 | Spurs katkaisee sarjan

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 21/02/2018
Jaa tämä...

Portlandin kapea vaihtopenkki alkaa näkyä, pelaajat väsyvät

Vihje lyhyesti

– Portland hävisi ensimmäiset kolme ottelua San Antoniolle selvästi, mutta onnistui toisessa kotiottelussaan ottamaan voiton. Portland heitti kolmannessa ottelussa kolmoset ja vaparit huomattavasti Spursia paremmin, sekä peittosi nämä levypalloissa.

– Yksi Portlandin voiton ratkaisuja oli Nic Batum, joka pelasi loisto-ottelun. Hän myös puolusti San Antonion tähtitakamiestä Tony Parkeria, ja Parker pelasi sarjan huonoimman ottelunsa.

– Kun ottelusarja palaa taas San Antonioon, niin asetelma keikahtaa selvästi Spursin puolelle. Joukkue on Portlandia parempi. Tärkeä tekijä, joka pitkässä sarjassa kallistaa kuppia Spursin puolelle, ovat vaihtopenkit. Portland pelaa kapealla materiaalilla, neljännessä ottelussa käytännössä vain seitsemän pelaajaa pelasi.

– Spurs katkaisee sarjan liki 80 prosentin todennäköisyydellä. Pienetkin kertoimet voi raapustaa kupongille.

Vihje: San Antonio, kerroin 1,27 Betsafe

 

 

Lähtökohdat otteluun

Portland onnistui voittamaan kolmannen kohtaamisen kotikentällään. Kolme edellistä se oli hävinnyt murskaavasti San Antoniolle. Kolmas ottelu oli tyypillinen pudotuspeli, jossa heikompi taistelee sarjan jatkumisesta sekä vielä kunniasta. On noloa pudota suoraan neljässä ottelussa ja hävitä kotikentällään kahdesti peräkkäin. Alisuorittaneen joukkueen intensiteetti on huipussaan ja kamppailussa taistellaan niin kuin olisi viimeinen finaaliottelu. Niskan päällä oleva joukkue ei ehkä pelaa samalla asenteella, sillä on neljä ottelua aikaa katkaista sarja ja kohta tulossa kaksi kotiottelua. Ammattiurheilijakin nostaa joskus tiedostamattaan jalkaa kaasulta.

Viides kamppailu San Antonion kotiareenalla on taas jo aivan toinen juttu. Spurs herää tappion jälkeen ja Portland on jossain määrin näyttänyt, että se pystyy laittamaan kampoihin. Portland pelasi edellisen ottelun käytännössä kokonaan seitsemällä pelaajalla, kun Spurs käytti vaihtopenkkiä laajasti. Trail Blazers alkaa takuulla olla väsynyt joukkue, aloitusviisikkoa on kuormitettu paljon koko pudotuspelien ajan. Spurs taas on pelannut kaikki ottelut laajalla materiaalilla.

Yksi neljännen ottelun avaimista oli ranskalaisten kohtaaminen. Portlandin valmentaja Stotts laittoi Nicolas Batumin puolustamaan loistavasti pelannutta Spursin takamiestä Tony Parkeria. Miehet tuntevat toisensa erittäin hyvin, ja Batum veti pidemmän korren. Hän teki 14 pistettä, otti 14 levypalloa ja antoi kahdeksan syöttöä sekä samalla puolusti Parkerin 14 pisteeseen. Ensimmäisissä kolmessa ottelussa Parkerin pistekeskiarvo oli 26.

”Meillä ei ollut mitään hävittävää, ei ollut paineita. Jos häviämme, olemme lomalla. Joten me vain menimme ja pelasimme niin kuin olemme tottuneet pelaamaan”, Batum sanoi ottelun jälkeen.

Spurs on ollut Läntisen konferenssin finaalissa jo kolmena kautena peräkkäin. Se on päässyt pudotuspeleihin 17 kautena peräkkäin. Portland taas pääsi toiselle kierrokselle ensimmäistä kertaa 14 vuoteen. Kotivoitto San Antoniosta oli Portlandin ensimmäinen voitto toisella kierroksella sitten vuoden 2000, jolloin se voitti Utahin.

 

Perustelut vihjeelle

San Antonion voittokerroin on vain 1.30, mutta sen voi silti pelata. Spurs on motivoitunut katkaisemaan sarjan, se on kotikentällään ja huomattavasti paremmin levännyt kuin Portland. Spurs voittaa ottelun lähes neljä kertaa viidestä.

Vihje: San Antonio, kerroin 1,27 Betsafe

 

Veikkaussivut | Anssi