Selänne hehkuttaa Granlundia - "Hän on nyt aivan eri kaveri" | NHL

Mikael Granlundin huikeat otteet kirvoittavat kehuja joka suunnalta. Olympialaisissa Granlundin vierellä pelannut Teemu Selänne hehkutteli nuorukaista oikein toden teolla.

Minnesota Wildia edustava Mikael Granlund on noussut tämän vuoden puolella todellisiin ilmiliekkeihin. Vaikea tulokaskausi on nyt pelkkää historiaa, sillä mailataituri on naputtanut 53 ottelussa erittäin vakuuttavat 35 (6+29) tehopistettä.

Granlund nousi uudelle tasolle juurikin vuodenvaihteen jälkeen. Wildin ykkössentteri Mikko Koivun loukkaannuttua taituri pääsi rauhassa hieromaan yhteistä kemiaa joukkueen johtotähtien kanssa.

Nyt hyökkääjälupaus pelaakin illasta toiseen Jason Pominville ja Zach Parisen kanssa. Vaikka kyseessä onkin todelliset huippunimet, ei heidän kanssaan pysty ihan kuka vaan pelaamaan. Varsinkaan tehokkaasti.

Granlund ei kuitenkaan pysy pelkästään tehokaksikon perässä vaan itseasiassa jopa nostaa heidän pelinsä tasoa. Wildin ykkösnyrkki ei olekaan pitkiin aikoihin ollut niin vaarallinen kuin se on tällä hetkellä. Viimeisessä 24 ottelussa Granlund onkin leiponut tehot 3+17=20.

- Hän pystyy hahmottamaan tilanteet muita nopeammin. Tämä on erittäin tärkeä taito huippusentterille. Näin laukojana tykkään tästä ominaisuudesta todella paljon, hehkutti Parise NHL.com -sivustolla.

Torstain NHL-kierroksella Granlund oli vahvasti alustamassa Wildin 2-1-voittomaalia New York Rangersia vastaan pelatussa ottelussa. Samalla hänet valittiin koko ottelun ykköstähdeksi.

Leijonakuningas myös fanijoukoissa

Sotshin olympiakisoissa Granlund sai vierelleen todellisen legendan, kun nuorukainen pääsi pelaamaan yhdessä Teemu Selänteen kanssa. Kaksikosta kumpikaan ei jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä ja tuloksen näimme kaikki.

Selänne tietää millaisen polun Granlund on tähän hetkeen kulkenut. 43-vuotias konkari nostaakin hattuaan Suomen seuraavalle pistenikkarille.

- Treenasin Mikaelin kanssaan viime kesänä yhden kuun ajan ja hänestä huokui halu parantaa heikosta tulokaskaudestaan. Hän on nyt aivan eri kaveri, sillä hän todella ruoski itseään eteenpäin. On todella upeaa nähdä, kun joku hyppää vaikeuksien jälkeen tällä tavoin takaisin parrasvaloihin, latasi Selänne.

Kaksikon yhteispeli oli olympialaisissa parhaimmillaan satumaisen upeaa ilotulitusta.

- Mikke on uskomattoman taitava pelaaja. Hänen kanssaan pelatessa pystyy olemaan jatkuvasti todella aktiivinen, sillä sen tietää, että hän kykenee tarjoilemaan kiekon sinulle huippupaikkaan. Hän on ehdottomasti sellainen nuori kiekkoilija, jota kannattaa pitää tulevaisuudessa silmällä, jatkoi Leijona-legenda.

Myös Wild-luotsi Mike Yeo on syystäkin tyytyväinen Granlundin esityksiin. Hyökkääjän rooli on kasvanut ja kasvanut kauden edetessä ja nyt nuorukainen onkin eräs Wildin tärkeimmistä hyökkääjistä.

- Mikke lähtee jokaiseen peliin sillä mentaliteetilla, että hän haluaa olla ratkaisija. Hän sopii täydellisesti pelisysteemiimme, sillä hän todella todella ymmärtää pelaamisen salat. Tämän takia hän saa enemmän peliaikaa ja suurempaa roolia jatkuvasti, kertoo Yeo.

Taianomainen lempinimi

Granlundin huikeat otteet ovat myös kirvoittaneet nuorukaiselle uuden lempinimen. Wildin otteita seuraava NHL-toimittaja Mike Doyle antoi kaukaloita dominoivalle Granlundille nimen J.R.R. Tolkienin Taru Sormusten Herrasta -sagan mukaan.

- Hänen kiekonkäsittelytaitonsa näyttävät päivä päivältä enemmän taikuudelta, sanaili Doyle.

Toimittaja uskookin vakaasti, että Granlundissa on jotain todella taianomaista. Tästä syystä mies tarjoili hänelle uutta lempinimeä "Grandalf".

Veikkaussivut | Ville Hokkanen

Twitter: @vvhokkanen, @Veikkaussivut


  

VEIKKAUSSIVUT SUOSITTELEE

PeliyhtiöHyvää peliyhtiössäSivustolle

100 € + 100% AINA 200€ ASTI

- 10€ minimitalletus
- Valittu maailman vastuullisimmaksi peliyhtiöksi
- Paljon kampanjoita ja promoja

Vieraile sivustolla »

RISKITÖN 100€ ASTI, MINIMIVETO 25€

- Erikoisbonus Veikkaussivuilta
- Uusille asiakkaille
- Erikoisvedot esim. tv-ohjelmista

Vieraile sivustolla »

200% AINA 200€ ASTI

- Suosituin ulkomainen peliyhtiö
- Erinomaiset bonukset
- Laaja pelivaikoima suomalaisille

Vieraile sivustolla »

100% TALLETUSBONUS

- Peliyhtiö suomalaisille
- Hyvät kertoimet ja pelikohteet
- Täysin suomenkielinen

Vieraile sivustolla »

300 € bonus

- Todella tunnettu peliyhtiö
- Laaja pelivalikoima
- Suomalaisille tarkoitettu bonus

Vieraile sivustolla »

100% BONUS 100€ ASTI

- Erittäin helppokäyttöinen sivusto
- Täysin suomenkielinen sivusto

Vieraile sivustolla »

100 € + 10 € RISKITÖN VETO

- Suomalaisten suosima peliyhtiö
- Live-lähetykset otteluista
- Erinomaiset kampanjat ja tarjoukset

Vieraile sivustolla »

100 € BONUS

- 10 € riskitön mobiiliveto
- Helppokäyttöinen sivusto
- Täysin suomenkielinen

Vieraile sivustolla »

100 € BONUS

- Maailman isoimpia peliyhtiöitä
- Erittäin laaja pelivalikoima
- Live-lähetykset otteluista

Vieraile sivustolla »

300 € + 5 € PELIRAHAA

- Laaja valikoima pelikohteita
- Erinomainen bonus
- Täysin suomenkielinen

Vieraile sivustolla »

50 € RISKITÖN VETO

- Helppokäyttöinen sivusto
- Laaja kohdevalikoima
- Täysin suomenkielinen

Vieraile sivustolla »

Takaisin vihjeisiin

Kommentoi

 

Kommentoi

Kommentti(*):
Nimi(*):
Sähköposti:
Mikä kuukausi tulee helmikuun jälkeen? (*)