Selänne & Kariya - Anaheimin suuret legendat saavat ansaitsemansa

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • 09/01/2017
Jaa tämä...

Anaheim Ducksin tehoduo ja monivuotiset kasvot Teemu Selänne sekä Paul Kariya saavat seuralta tulevalla kaudella sen mitä ansaitsevat.

Anaheim Ducks juhlistaa ehkä koko NHL-historian dynaamisinta duoa omalla seremoniallaan marraskuun 19. päivä ennen ottelua Florida Panthersia vastaan. Seura uutisoi asiasta tiistai-iltana. Seremonia pidetään alle viikon sisällä siitä, kun tehokaksikko on nimetty virallisesti Hockey Hall Of Famen jäseniksi.

Selänne ja Kariya pelasivat yhdessä (silloisessa Mighty Ducks organisaatiossa) 308 ottelua takoen yhteensä järjettömät 783 pistettä, eli 2.54 pistettä per ottelu.

Selänteen pelipaita, numero 8, roikkuukin jo Anaheimin kotiareenan Honda Centerin katossa. Hänellä on koko Anaheimin historian ajalta myös monta ennätystä hallussaan. Selänne onkin pelannut eniten otteluita (966), tehnyt eniten maaleja (457) ja pisteitä (988) koko organisaatiossa. Finnish Flash oli myös osa Anaheimin vuoden 2007 Stanley Cupin voittanutta joukkuetta.

Paul Kariya sen sijaan on Anaheimin ensimmäinen todellisen supertähti. Miehin nimissä on myös pari mukavaa ennätystä kuten keskiarvoltaan eniten maaleja per ottelu (0.49) ja pisteitä per peli (1.10). Kariyan paitaa ei ole vielä jäädytetty, vaikka fanit ovat sitä jo useaan otteeseen toivoneet. Kanadalaisen ura päättyi ennen aikojaan loukkaantumiseen ja päähän kohdistuneisiin taklauksiin.

Lue myös:

NHL-SCOUTILLA OLI VAUHDIKAS VIIKONLOPPU – SYYTTEET MUUN MUASSA RATTIJUOPUMUKSESTA JA ONNETOMUUSPAIKALTA POISTUMISESTA