Koirankopista noussut Selänne sai kehuja Ducks-luotsilta: "Hän on ollut erittäin hyvä" | NHL

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 05/05/2014
Jaa tämä...

Teemu Selänne heilautti pudotuspelien ensimmäisen täysosumansa toisen kierroksen avausottelussa.

Teemu Selänne ei ole nauttinut tällä kaudella Anaheim Ducksin päävalmentaja Bruce Boudreaun jatkuvaa suosiota. Suomalaislegenda joutui muun muassa seuraamaan yhden playoff-ottelun katsomosta, vaikka olikin täydessä pelikunnossa.

Selänteen saamat peliminuutit kertovat myös luottamuspulasta, sillä maalitykin peliaika jää harmittavan usein noin 10 minuutin tuntumaan. Myös Selänne on huomannut tämän ja konkari onkin harmitellut useaan otteeseen, ettei näin pienillä peliajoilla pysty kovin suuriin urotekoihin.

Kaksi viime ottelua on kuitenkin sujunut Selänteeltä erinomaiseen malliin – eikä ihme. Hyökkääjän peliaika onkin noussut näissä otteluissa yli 14 minuuttiin. Tämäkään ei ole järin suuri peliaika Selänteen kaltaiselle tehoilijalle, mutta se helpottaa miehen urakkaa huomattavasti.

Selänne olikin katkaisemassa Dallas Starsin selkärankaa kahdella syöttöpisteellään ensimmäisen kierroksen ottelusarjan ratkaisseessa kamppailussa. Ducksin toisen kierroksen vastustajaksi osui hirmukuntoinen Los Angeles Kings ja Selänne heilautti sarjan avausottelussa näiden pudostuspelien ensimmäisen täysosumansa.

Selänteen loistavat esitykset eivät ole jääneet näkemättä edes Boudreaulta.

– Mielestäni viimeisten kahden pelin aikana hän on ollut erittäin hyvä. Hän on löytänyt hieman nuoruuden lähdettä. Hän taklaa kavereita, mikä ei oikein kuulu häneen peliinsä, mutta hän on sitoutunut tavoitteeseen, kommentoi Ducks-valmentaja NHL:n verkkosivuilla.

Ducks hävisi avausottelunsa Kingsille, mutta Selänne sai maalistaan runsaasti lisävirtaa. Mikäli Boudreau pelaa korttinsa oikein, voisi suomalaishyökkääjästä olla joukkueelleen entistä enemmän hyötyä.

– Se tuntui loistavalta. En ollut tehnyt maalia vähään aikaan, joten se oli melko erityistä. Oloni on hyvä. Se on tärkeää. Mielestäni ketjumme pelasi melko hyvin, Selänne kommentoi

– Ansaitsimme enemmän, mutta jääkiekossa maalit lasketaan, ja mielestäni emme vain saaneet ottelua tapettua. Maantaina on uusi tilaisuus, hyökkääjä jatkoi.

Selänne oli Kingsiä vastaan esillä muutenkin kuin maalisarakkeessa. Konkarihyökkääjä nimittäin iski komean taklauksen Kingsin mörssäripakki Robyn Regehriin. Tämä herättikin hilpeyttä Ducks-leirissä.

– Hänen fyysinen pelinsä, vau! Hän jyräsi Regehrin. Se oli vaikuttavaa, Ducks-kippari Ryan Getzlaf naureskeli.

– Koko vuoden läpi se ei ehkä ole tyylini, mutta voin pelata myös fyysisesti, Selänne taas vastasi.

Ducksin playoff-urakka jatkuu maanantaiyönä klo 5.00 Suomen aikaa.

Katso Selänteen viimeistelemä osuma tästä!

Ja tsekkaa tästä Selänteen niitti Regehriin!

Veikkaussivut

Twitter: @Veikkaussivut