Selännettä hehkutetaan joka suunnasta - "Hän on auttanut minua kaikessa" | NHL

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 22/04/2018
Jaa tämä...

Uransa tähän kauteen päättävä Teemu Selänne saa suitsutusta koko Ducks-leiriltä.

Teemu Selänne pelasi sunnuntaina NHL-uransa viimeisen runkosarjaottelun. Kamppailu päättyi Ducksin 3-2-voittoon ja sitä seuranneisiin juhlallisuuksiin, jossa suomalaislegenda kiitti Anaheimin kotiyleisöä yhteisistä vuosista.

NHL:n pudotuspelit starttaavat keskiviikkona, mutta Selänne tuntuu edelleen olevan kiekkomaailman suurin puheenaihe.

– Selänne on ollut keskeinen tekijä Anaheimin historiassa, kirjoitti Los Angeles Timesin kiekkokirjoittaja Helene Elliot uusimmassa kolumnissaan.

– Hän ei vielä tiedä, mitä tekisi jatkossa, mutta hän on jo tehnyt paljon sen eteen, että jääkiekkoilu on niin suosittua Etelä-Kaliforniassa. Hän tulee jättämään Ducksin organisaation paremmassa kunnossa kuin mitä organisaatio oli, kun Selänne sinne tuli, Elliot jatkoi.

Selännettä intoutui hehkuttamaan myös joukkuetoveri Sami Vatanen.

– Hän oli yksi isoimmista idoleistani, kun kasvoin Suomessa. Nyt minulla on ollut mahdollisuus tutustua häneen. Hän on tärkeä osa uraani ja auttanut minua kaikessa. Hän on jopa lainannut autoaan minulle, suomalaispakki kertoi Ducksin verkkosivuilla.

Vatanen pelasi Selänteen rinnalla myös Sotshissa, jossa Leijonat voittivat upeasti pronssia.

– Hän on niin mukava tyyppi. Meillä oli hauskaa olympialaisissa. Häntä tulee ikävä, Vatanen jatkoi.

Ducksin päävalmentaja Bruce Boudreau taas kertoi Los Angeles Timesille, että hänellä oli vaikeaa jättää Selänne ajoittain vähäiselle peliajalle.

– Minun vaikein tehtäväni on pitää huoli siitä, että Teemu saa tarpeeksi jääaikaa, mutta niin, että se jääaika on ”positiivista” jääaikaa. Mutta tosiasiahan on se, että olen pelkkä moukka verrattuna Teemu Selänteeseen. Hän on ikoni, Boudreau reväytti.

Ducks selvitti tiensä pudotuspeleihin läntisen konferenssin ykköspaikalta, ja joukkue kohtaa playoffien ensimmäisellä kierroksella Kari Lehtosen edustaman Dallas Starsin.

Veikkaussivut

Twitter: @Veikkaussivut