Yle: Selänteen ensimmäinen NHL-valmentaja katuu hyökkääjän kauppaamista - "Lääkärin lausunto oli isossa osassa"

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 12/01/2014
Jaa tämä...

Teemu Selänne kaupattiin Winnipegistä Anaheimiin.

Teemu Selännettä Winnipeg Jetsissä valmentanut John Paddock kertoi Yle Urheilulle, miksi Winnipeg kauppasi suomalaishyökkääjän aikoinaan Anaheim Ducksiin.

Tehokkaan hyökkääjän kauppaaminen vuonna 1996 tuli yllätyksenä. Yhtenä tärkeimmistä tekijöistä kaupan taustalla oli kuitenkin joukkueen lääkärin lausunto Selänteen polvesta.

– Kai sen voi tässä paljastaa, että lääkärin lausunto oli tässä isossa osassa. Sieltä tuli suora viesti, että Teemun polvilla ei montaa vuotta pelata. He olivat huolissaan Teemun jaloista ja tämä oli yksi iso asia, mikä vaikutti päätökseen, Paddock paljastaa Yle Urheilulle.

Winnipegin oli muutenkin myytävä kallispalkkainen pelaaja muualla, jotta se saisi pidettyä palkkakulut kurissa. 

– Uudet omistajat tulivat ja sanoivat, että täällä ei voi olla kolmea pelaajaa, jotka tienaavat kolme miljoonaa dollaria vuodessa. Ja siihen aikaan budejtit eivät tietenkään olleet, kuten nykyään, Paddock kertoo.

Nykyään Paddock tekisi erilaisen ratkaisun, mikäli mies pystyisi matkaamaan takaisin vuoteen 1996.

– En todellakaan treidaisi häntä jos saisin elää tuon uudelleen. Se oli todella monen asian summa. Ja voin kertoa, että se päätös ei ollut miltään osin mukava tai helppo. Jos lääkärit ei olisi puhuneet polvista ja niin eteenpäin, Paddock summaa.

Twitter: @VeikkaussivutFacebook: Veikkaussivut