Fifan ja Uefan puheenjohtajille kahdeksan vuoden toimintakiellot!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 16/04/2018
Jaa tämä...

Jalkapallomaailman nokkamiehet ovat saaneet tuntuvat rangaistukset.

BBC kertoo verkkosivuillaan, että Fifan puheenjohtaja Sepp Blatter on saanut kahdeksan vuoden toimintakiellon. Käytännössä se estää miestä osallistumasta mihinkään jalkapalloon liittyvään toimintaan.

Kun Blatterin rangaistus tulee päätökseen, hän on sen päättyessä 87-vuotias, joten miestä tuskin nähdään enään tulevaisuudessa tekemisissä lajin kanssa.

Blatterin aikana Fifa talous on kasvanut, ja toisekseen arvokilpailuja viety Aasiaan, Afrikkaan, Venäjälle ja arabimaahan.

Toisellekin nokkamiehelle suuri toimintakielto

Blatterin rangaistuksen lisäksi myös Euroopan jalkapalloliiton Uefan puheenjohtaja Michel Platini on saanut samansuuruisen toimintakiellon. Se on suuri takaisku ranskalaisen uralle.

Kaksikon toimintakielto on Platinin tilille tehdystä laittomasta maksusta. Blatter siirsi Platinille kaksi miljoonaa Sveitsin frangia vuonna 2011 Fifan tililtä sen jälkeen, kun Platini oli ilmoittanut tukevansa Blatterin jatkoa Fifan puheenjohtajana.

Blatter ja Platini kertoivat maksun olevan palkkio Uefa-pomon aiemmasta konsultaatiotyöstä. Se ei kuitenkaan kelvannut Fifan eettiselle komitealle.

– Herra Blatter ei onnistunut esittämään laillista perustelua maksulle kirjallisessa lausunnossaan saati kuulusteluissa. Hänen väitteensä suullisesta sopimuksesta ei ollut uskottava ja se sivuutettiin komiteassa, Fifa tiedotti.

Peliyhtiö Nordicbet tarjoaa jalkapallosarjoihin erinomaiset kertoimet ennen otteluita kuin myös livevedonkin puolella.

Lähde: BBC

Lue myös:
Mihin menee Mourinho? Kuka saa Vardyn? Miten käy LVG:n?
Suomalaismaalivahdin ura jatkuu Ruotsissa

BONUS 100€ ja 70€ ilmaisvetoina
Avaa pelitili nyt!
Pelaa