Serena Williamsille uran 21:s Grand Slam-mestaruus!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 07/11/2015
Jaa tämä...

Yhdysvaltojen Serena Williams juhlii uransa 21:stä Grand Slam-turnauksen mestaruuttaan.

Maailmanlistan ykköspelaaja Serena Williams voitti Wimbledonin Grand Slam –turnauksen kaatamalla loppuottelussa espanjalaisen Garbine Muguruzan suoraan kahdessa erässä numeroin 6-4, 6-4.

Voitto merkitsee sitä, että Williams juhlii neljättä peräkkäistä Grand Slamia, eli hän on kaikkien turnauksien hallitseva mestari tällä hetkellä. Williams on pystynyt urallaan kertaalleen samaan vuosina 2002–2003.

Muguruza sai oteluun unelma-alun, kun espanjalainen mursi Williamsin syötön heti ensimmäisessä pelissä. Yhdysvaltalainen pääsi kuitenkin kamppailun edetessä paremmin vauhtiin ja hän käänsi erän edukseen luvuin 6-4.

Toisessa erässä Muguruza oli jo 1-5-tappiolla, mutta selkä seinää vasten pelatessaan hän onnistui vielä nousemaan erätaisteluun aidosti mukaan. Williams ehti jo päästämään vastustajansa yhden pelin päähän, mutta mestari nappasi lopulta espanjalaisnuorukaisen hermoilun ja 12 oman ässän turvin erävoiton 6-4.

Naisten loppuottelu kesti tunnin ja 22 minuuttia.

Muguruza lopullisesti tennisfanien tietoisuuteen

Muguruza on tappiosta huolimatta pelannut viimeistään nyt itsensä kaikkien tennisfanien tietoisuuteen. Tämä ei suinkaan ollut ensimmäinen kerta, kun espanjalainen nähdään loppuottelussa. Muguruza on jo ehtinyt voittamaan WTA-turnauksen, ja itseasiassa viime vuoden Ranskan Avoimissa Muguruza järjesti jättiyllätyksen sen toisella kierroksella tiputtamalla jatkosta juuri Williamsin.

Williams kehuikin finaalin päätteeksi nuorta espanjalaisvastustajaansa.

– Tämä tuntuu niin hyvältä. Gabrine pelasi erittäin hyvin. En edes tiennyt, että ottelu oli ohi, sillä hän taisteli niin hyvin lopussa. Hän pitelee tätä palkintoa vielä hyvin, hyvin pian, Williams kertoi.

Mestaruus oli Williamsille jo uran 21. Grand Slam –turnauksissa. Williamsilla on mahdollisuus saavuttaa Gran Slam, jos hän voittaa kauden US Openin. Turnaus on nähtävillä alusta loppuun Eurosportilla sekä usealla vedonlyöntitoimistolla.

Wimbledon huipentuu miesten kaksinpelin loppuotteluun Serbian Novak Djokovicin ja Sveitsin Roger Federerin välillä. Kamppailusta on syytä odottaa yhtä kaikkien aikojen huikeimmista välienselvittelyistä. Viime vuoden loppuottelussa samojen pelaajien välillä pelattiin täydet viisi erää. Turnaus ei siis voisi päättyä paremmalla tavalla. Unibet tarjoaa tuttuun tapaan loppuotteluun erinomaiset kertoimet.

Lue myös:
Tenniksellä kasvua pelikassaan!
Rajun hyökkäyksen kohteeksi joutunut australialainen harkitsee lopettamista – ”En rakasta tätä lajia”

unibet