Serena Williamsin unelma 20:nnesta Grand Slamista elää!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Ben
  • 06/03/2015
Jaa tämä...

KUVA: AFP

Veikkaussivujen toimitus | Tuomas 3.6.2015

Tenniksen Ranskan avoimien naisten kaksinpelissä suurin mestarisuosikki Serena Williams eteni vakuuttavasti neljän parhaan joukkoon. Yhdysvaltalainen kaatoi italialaisen Sara Erranin suoraan kahdessa erässä lukemin 6-1, 6-3.

Serena Williams voittoa Sara Erranista pidettiin esimerkiksi vedonlyöntitoimistoissa hyvinkin todennäköisenä, mutta ottelun päätyttyä yhdysvaltalainen totesi kenttähaastattelijalle, että hänen lähtökohdat kamppailuun eivät olleet helpot. Williams kärsi ottelun aikana nimittäin flunssasta.

Williams on voittanut Grand Slameissa mestaruuden 19 kertaa, ja nyt yhdysvaltalaisella on hakusessa 20:nes mestaruus. Williamsista tuli Ranskan avoimissa yhä suurempi mestarisuosikki sen jälkeen, kun Maria Sharapova ja Petra Kvitova hävisivät omat ottelunsa.

Jos Williams pystyisi viemään mestaruuden Pariisissa, edellä olisi silloin kaikkien aikojen tilastossa enää kaksi naista: 24 mestaruuden Margaret Court ja 22 mestaruuden Steffi Graf. Jälkimmäinen on tilastoykkönen puhuttaessa mestaruuksista tenniksen avoimella ammattilaiskaudella.

Ranskan avoimet jatkuvat illan osalta miesten kaksinpeliotteluilla. Keskuskentällä yhteen iskevät kaksi suurinta mestarisuoskkia, Novak Djokovic ja Rafael Nadal. Espanjalainen on voittanut Pariisissa mestaruuden yhdeksän kertaa, mutta tällä kerralla hän joutuu jo puolivälierävaiheessa Djokovicin kyytiin. Puolestaan toiseksi suurimmalla stadionkentällä kohtaavat Andy Murray ja David Ferrer.

Lue myös:
Tenniksellä kasvua pelikassaan