Nouseeko AC Milan Italian mestariksi vuosien tauon jälkeen?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: AFP
  • 19/02/2018
Jaa tämä...

Iltalian jalkapalloilun pääsarjan Seria A:n tarina on ollut viime vuodet valitettavankin tuttu: Juventus vie ja muut vikisevät. Tuleva kausi ei kuitenkaan tule olemaan enää samanlainen ja on ennakoitavissa, että Juventus joutuu tosissaan taistelemaan Scudetton voittamisesta. Yksi Vanhan Rouvan vahvimmista haastajista tulee olemaan uutta vahvaa tulemista tekevä AC Milan.

Seria A alkaa aivan pian ja jos kuuntelet hyvin tarkkaan, voit jo kuulla punamustan jättiläisen heräilevän vuosien unestaan San Sirolla. Vuoden 2007 Mestarien Liigan voittaja AC Milan on alkavalla kaudella vahvempi kuin vuosiin. Yhden suuren kiitoksen tästä seuran uudesta muodonmuutoksesta voi osoittaa seuran uusille kiinalaisille omistajille, jotka ovat laittaneet seuran uudelleen rakentamiseen rahaa mukavat 180 miljoonaa euroa – ja huhujen mukaan lisää on tulossa.

Leonardo Bonucci, Gianluigi Donnarumma ja kumppanit

Kuten todettua AC Milan on laittanut viimeisimmässä siirtoikkunassa rahaa haisemaan enemmän kuin tarpeeksi. Toki joukkue on ainakin paperilla saanut rahoilleen vastinetta ja joukkue on vahvistunut hyvin mielenkiintoisilla nimillä. Suurin ja mielenkiintoisin nimi punamustissa ensi kaudella on varmasti Juventuksesta peräti 42 miljoonan punnan siirtosummalla Milanoon siirtynyt Leonardo Bonucci. Juven ja Italian maajoukkueen monivuotinen luottotoppari on tontillaan yksi maailman parhaista ja hänet nimettiinkin heti siirron jälkeen rossonerien uudeksi kapteeniksi.

Seura teki myös kaksi todella kovaa nuoren pelaajan kaappausta. Ensinnäkin seura hankki Portugalista Porton riveistä ”uudeksi Ronaldoksikin” tituleeratun Andre Silvan jolta voidaan odottaa hyviä otteita hyökkäyspäässä. Toinen nuori mielenkiintoinen pelimies on turkkilainen maestro Hakan Calhanoglu, joka on yksi Turkin suurimmista tähdistä ja todellinen vapaapotkupelote. Edellä mainitut hankinnat ovat merkittäviä AC Milanin menestyksen kannalta mutta erityisen elintärkeä sopimus seuran tulevaisuuden kannalta oli 18 – vuotiaan maalivahdin Gianluigi Donnarumman jatkopesti Milanossa. Nuorukaisesta on kovaa vauhtia tulossa Gigi Buffon jalanjäljissä Italian seuraava ykkösmaalivahti ja yksi maailman parhaista torjujista.

Miten käy ensi kaudella?

AC Milanilla on nyt todella vahva alakerta Donnarumman, Bonuccin ja Ignazio Abaten johdolla, ja on aivan varma, ettei seuraa vastaan mässäillä helposti maaleilla. Joukkueen keskikentällä on taas melkoisen mielenkiintoinen miksaus taitoa, kokemusta ja nuoruutta Riccardo Montolivon, Giacomo Bonaventuran ja Calhanoglun muodossa. Suuri mutta kysymys seisookin hyökkäyksessä, kuka tekee maalit? Vastaako Andre Silva heti huutoon, jatkaako Carlos Bacca seurassa ja mitä tekee laitapelurit? Vastaukset kysymyksiin määrittävät pitkälti joukkueen menestyksen ensi kauden mestaruustaistelussa. Iso määrä uusia pelaajia on siunauksen lisäksi myös kirous. Nähtäväksi jää miten kemiat kohtaavat ja joukkue rakentuu kauden mittaan. Mikäli sinä uskot AC Milanin menestykseen niin lyö vetoa punamustien puolesta Bet365 sivuilla.

Lue myös:

REAL MADRID JA ZIZOU ZIDANE KOLMANNEN PERÄTTÄISEN CHAMPIONS LEAGUE -POKAALIN PERÄSSÄ

BAYERN JAHTAA MESTAREIDEN LIIGAN VOITTOA