Serie A -joukkue amatöörisarjaan!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • 24/04/2018
Jaa tämä...

KUVA: AFP

Veikkaussivujen toimitus | Tuomas 22.6.2015

Jalkapallon Italian Serie A:ssa vielä päättyneellä kaudella pelannut Parma on pudotettu neljänneksi suurimmalle sarjatasolle, mikä tarkoittaa seuran pelaavan ensi kaudella amatöörisarjassa. 

Talousongelmista kärsinyt Parma ei vastaanottanut ostotarjousta maanantaina määräaikaan mennessä, mikä tarkoittaa, että ryhmää odottaa tippuminen Serie D:hen.

Parman tilanne on ollut jo pitkään hyvin synkkä. Seura julistettiin konkurssiin maaliskuussa. Sillä on velkaa yli 200 miljoonaa euroa. Päättyneellä kaudella Parmalta jäi yksittäisiä otteluita pelaamatta, sillä rahaa ei ollut edes järjestysmiesten palkkaamiseen. Lisäksi pelaajat joutuivat pesemään itse varustepyykkejään.

Seuran edustajia ollut epäiltynä rahanpesusta

Parma tuomittaessa konkurssiin oikeuskäsittely oli ohi kymmenessä minuutissa, eivätkä seuran edustajat vastustaneet päätöstä. Tilannetta ei todennäköisesti ole auttanut se, että seuran puheenjohtaja ja joukko taustahenkilöitä ovat olleet pidätettyinä rahanpesusta epäiltynä.

Parma pelasi kauden 2014-2015 pääsarjassa, mutta se tippui toiseksi korkeimmalle sarjatasolle Serie B:hen. Joukkueelta vähennettiin pisteitä, koska seura ei maksanut pelaajilleen eikä henkilökunnalleen palkkoja. Parman tilalle Italian korkeimmalle sarjatasolle nousevat Frosione ja Carpi FC. Peliyhtiö Unibet tarjoaa ensi kauden mestaruudesta nousun tehneille joukkueille 5001,00 kerrointa.

Edellisen vuoden aikana Parman omistus on vaihtunut peräti kolme kertaa.

Parma ei ole historiansa aikana voittanut Italian pääsarjan mestaruutta, mutta vuosina 1992-2002 seura voitti kaksi Uefa Cupin mestaruutta. Lisäksi Parma on voittanut Cup-voittajien cupin, Super Cupin sekä kolme Italian cupin mestaruutta.

Italian pääsarjan mestaruuden vei päättyneellä kaudella Juventus. Vanha Rouva eteni myös Berlinissä pelatun Mestarien liigan loppuotteluun. Tuolloin lopulta Barcelona oli kuitenkin joukkueista parempi.

Lue myös:
HJK kohtaa FK Ventspilsin Mestarien liigan karsinnassa!
Maradonasta Blatterin seuraaja?
BBC: Mestarien liigan loppuottelustadion vuodelle 2017 selvillä?