Sevilla - Benfica 14.5.2014 | Benfica hävisi finaalin viime vuonna

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 16/04/2018
Jaa tämä...

Portugalilaisjoukkue voi voittaa tällä kaudella neljä mestaruutta

Vihje lyhyesti

– Benfica on hyvää vauhtia menossa kohti neljän turnauksen voittoa. Liigamestaruus ja Liigacup ovat jo plakkarissa, ja seura on suosikki niin Eurooppaliigan kuin Portugalin cupinkin loppuotteluissa. Sevilla kamppailee Eurooppaliigan mestaruuden lisäksi vielä La Ligan viidennestä paikasta, joka veisi suoraan ensi kauden Eurooppaliigaan.

– Benfica pudotti edellisellä kierroksella Juventuksen. Voitto kertoo portugalilaisten tasosta, Juve oli ylivoimainen tämän kauden Serie A:ssa. Sevilla pudotti dramaattisten vaiheiden jälkeen Valencian. Voittoon tarvittiin viime sekuntien maali vieraskentällä.

– Benfica on tasapainoisempi joukkue, hyvä puolustus on joukkueen selkäranka. Sevillasta esille nousevat hyvät kärkimiehet, ranskalainen Gameiro etummaisena.

– Benfica vie mestaruuden kuusi kertaa kymmenestä ja tälle arviolle löytyy hienoisesti kelpo kertoimia. Gutsin 1,66 Benfican mestaruudesta kannattaa laittaa lapulle.

Vihje: Benfica voittaa mestaruuden, kerroin 1,66 Guts

 

 

Lähtökohdat otteluun

Benfica on Eurooppaliigan finaalin suosikki, ja se arvio on oikein. Joukkue pudotti edellisellä kierroksella liigan ehkä parhaimman joukkueen, tuoreen Italian mestarin Juventuksen. Benfica myös varmisti Portugalin liigan voiton jo aikaisemmin keväällä. Portugalin liigacupin Benfica on jo voittanut, ja vielä on edessä Portugalin cupin loppuottelu Rio Avea vastaan. Benficalla on mainio mahdollisuus vetää kotiin koko suora, kaikkien neljän turnauksen voitto.

Benfican puolustus on erityisen hyvä. Se oli joukkueen selkäranka Juventuksen kaadossakin. Juventuksen voittaminen oli hyvä osoitus Benfican tasosta, Juve voitti Serie A:n selvällä erolla.

Sevilla taas oli vaikeuksissa Valencian kanssa Eurooppaliigan välierissä. Joukkue tarvitsi vieraskentällä viime hetken maalin. Espanjan liigassakin Sevilla kunto on jo pitempään ollut hienoisessa laskusuunnassa. Viime viikonloppuna Getafe voitti Sevillan 1-0. Sevilla kamppailee Real Sociedadin kanssa La Ligan viidennestä sijasta, joka antaa paikan ensi kauden Eurooppaliigaan. Sevilla on tällä hetkellä pisteen Sociedadia edellä.

Sevillan vahvuus on mainio kärkipari Gameiro ja Bacca. Varsinkin ranskalainen Gameiro on tällä kaudella ollut erinomainen, hän on tehnyt Eurooppaliigassa viisi maalia. La Ligassa Gameiro on osunut 15 kertaa. Eurooppaliigassa Sevilla on tehnyt tällä kaudella komeat 22 maalia. Kolumbialainen Bacca on ehdolla maansa MM-kisamiehistöön.

Benficalla on ottelussa poissaoloja. Perez ja Markovic saivat punaiset kortin Juventus-ottelussa ja he ovat finaalissa pelikiellossa.

Eurooppaliigan finaalit ovat viime aikoina olleet useimmiten tiukkoja kamppailuja. Kolme kertaa viimeisestä seitsemästä ottelu on mennyt jatkoajalle. Benfica hävisi finaalin viime vuonna Chelsealle 1-2.

 

Perustelut vihjeelle

Benfica saa Gutsilta mestaruudesta kertoimen 1.69, ja sen voi juuri ja juuri ottaa peliin. Benfica on tasapainoisempi joukkue, ja voittaa finaalin ainakin kuusi kertaa kymmenestä.

Vihje: Benfica voittaa mestaruuden, kerroin 1,66 Guts

Veikkaussivut | Anssi