VIDEO: Sevilla teki Eurooppa-liiga historiaa!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Ben
  • 21/04/2018
Jaa tämä...

KUVA: AFP

Veikkaussivujen toimitus | Teemu 28.5.2015

Espanjan La Ligassa pelaava Sevilla on voittanut Puolan Varsovassa keskiviikko-iltana pelatun Eurooppa-liigan finaalin. Loppuottelussa kaatui kilpailun todellinen musta hevonen Ukrainalainen Dnipro Dnipropetrovsk lukemin 3-2. Voiton myötä Sevillasta tuli ainoa seura joka on voittanut Eurooppa-liigan tai vanhan Uefa Cupin neljä kertaa. Sevilla onkin dominoinut Eurooppa-liigaa viimeisen kymmenen vuoden aikana voittamalla Cupin kahdesti peräkkäin vuosina 2006–07, ja vuosina 2014–15.

Itse ottelu oli hyvin vauhdikas, ja ottelun ensimmäinen maalikin näki päivänvalon jo ottelun seitsemännellä minuutilla Dnipron menneessä johtoon. Sevilla ei kuitenkaan hätkähtänyt tästä vaan tilanne oli puolentunnin kohdalla jo 2-1 Sevillan eduksi. Sevillan kolumbialaiskärki Bacca viimeisteli voittomaaliksi jääneen 3-2 osuman kun pelikellossa oli 73. minuuttia.

Erilaisia tuhkimotarinoita.

Finaaliottelu ja koko Eurooppa-liiga kausi sisälsi erilaisia tuhkimotarinoita. Koko kauden suurin tarina on Ukrainalaisen Dnipron taival Euro-kentillä. Joukkue joutui pelaamaan kaikki ottelunsa puolityhjille katsomoille yli 400km päässä kotistadionilta Kiovaa runtelevan sodan vuoksi. Tästä huolimatta Dnipron sai raivattua pois tieltään matkalla finaaliin Olympiakosin, Ajaxin, Club Brüggen ja Napolin, mikä on kova saavutus. Vastustajat eivät olleet mitään pilipalikamaa.

Toinen tuhkimotarina on Sevillan kolumbialaishyökkääjän nousu ryysyistä rikkauksiin. Vielä kuusi vuotta sitten Carlos Bacca toimi kotikaupungissaan kalastajan, joka hädin tuskin tienasi elantonsa. Nyt mies ratkaisi Eurooppa-liigan finaalin kahdella osumallaan ja on Sevillan suuri sankari.

Ohessa vielä video jossa eilisen finaalin parhaat palat: