Ordets ja Mertens

Shaktar Donetsk - AS Roma 21.2.2018, Ukraina on paha paikka roomalaisille

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 23/04/2018
Jaa tämä...

Ukrainan Shaktar Donetsk on kotikentällään suosikki AS Romaa vastaan. Roma on nyt Serie A:ssa kolmantena, ja sillä on alla kolmen voiton putki. Shaktar taas on Ukrainen liigan talvitauon jälkeen pelannut vain yhden liigapelin, ja siinä se murskasi Odessan kotikentällään 5-0. Kotikenttä on kyllä ukrainalaisille nyt iso ase, Roma on todella heikko vierailija tällä kaudella. Se on voittanut vain yhden ottelun viimeisistä 12 vieraspelistään. Shaktar Donetsk taas voitti syksyn lohkovaiheessaan kaikki kolme kotiotteluaan, viimeisin niistä oli itseään Manchester Cityä vastaan. Tuossa vaiheessa Cityn lohkovoitto oli kyllä jo ratkennus, mutta silti oli kova saavutus Shaktarilta olla ensimmäinen joukkue tällä kaudella, joka voittaa Pep Guardiolan Cityn.

Roman perä vuotaa vieraissa

Sellainenkin tilastokummajainen on Shaktarin otteluista, että yksikään sen 13 viimeisestä Mestareiden liigan ottelusta ei ole päättynyt tasapeliin. Ja vain kerran Shaktar on pitänyt maalinsa puhtaana. Romakaan ei oikein osaa pitää nollia. Se on pelannut peräti 24 Mestareiden liigan vierasottelua peräkkäin pelaamatta nollapeliä. Lohkovaiheessa Qarabagkin teki osuman Roman verkkoon Azerbaidzhanissa, ja Chelsea teki Stamford Bridgellä kolme maalia. Tästä olisi helppo johtaa, että ottelussa tulee maaleja. Kaksiosaisten pudotuspelien ensimmäinen osa tosin usein tuppaa olemaan tarkkaa peliä, varsinkaan vierasjoukkue ei ota mitään riskiä, vaan haluaa siirtää ratkaisut omalle kotikentälle.

Shaktarin pitkä talvitauko saattaa olla jonkinlainen ongelma. Se oli kauan pelaamatta, eikä kovia matseja ole ollut aikoihin. Odessa -ottelu ei olut tiukka matsi ollenkaan, vauhti Romaa vastaan on aivan toisenlaista. Shaktarin joukkue on luonnollisesti pitkän huilin jälkeen hyvässä kunnossa, ainoastaan keskikentän Malyshev on loukkaantunut, pelikiellon vuoksi sivussa on puolustuksen Srna.

Roma pelasi hyvän lohkovaiheen

Romalla oli joulukuun puolenvälin jälkeen seitsemän voitottoman ottelun putki, mutta viime aikoina se on taas saanut pelin kulkemaan. Syksyn lohkovaiheen aikoihin joukkue oli vahva, se otti ykköspaikan ryhmässä, jossa mukana olivat myös Chelsea ja Atletico Madrid.

Serie A:n Roma on jo menettänyt, kärkipari Juventus ja Napoli ovat 15 ja 16 pisteen päässä. Roman kevät mennee pelatessa kahdesta jäljellä olevasta Mestareiden liigan paikasta. Romankin loukkaantumistilanne on hyvä, sivussa ovat ainoastaan puolustuksen Karsdorp sekä keskikentän Gonalons.

Unibetin kertoimet otteluun ovat 2.50 – 3.30 – 3.10, ja tämä lienee aika tarkasti aseteltu. Yli 2.5 maalia saa kertoimeksi peräti 2.05, ja siihen voisi jokusen lantin kaataa. Joukkueet varmaan yrittävät välttää virheitä, mutta on sitten tyystin eri asia, että osaavatko ne.

Shaktarin mahdollinen avaus: Pyatov – Butko, Ordets, Rakitsky, Ismaily – Fred, Stepanenko – Marlos, Taison, Bernard – Ferreyra

AS Roman mahdollinen avaus: Alisson – Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov – de Rossi, Strootman – Under, Nainggolan, Perotti – Dzeko

 

 

 

Parhaat talletusbonukset

chelsea
Chelsea - West Ham 8.4.2018, pettymysten kausi Lontoossa

Chelsea jää ulos ensi kauden Mestareiden liigasta ja West Ham painii putoamispeikon kanssa. Ei ole mennyt kuten suunniteltiin.

fa-cup-manchester-united-tottenham-veikkaussivut
Lauantai 21.4.2018 - Manchester United - Tottenham Wembleyllä! K...

Vaikka Spurs on vierasjoukkue, pääsee se pelaamaan ottelun tämän kauden kotikentällä. Spurs finaaliin?

WEST-BROM-LIVERPOOL-VEIKKAUSSIVUT-VALIOLIIGA
Lauantai 21.4.2018 - West Bromwich - Liverpool. Antaako vieraat a...

West Brom on putoamisen partaalla, pystyykö se nappaamaan pinnoja kovavireiseltä Poolilta?

kärpät-tappara-liiga-veikkaussivut
Lauantai 21.4.2018 Kärpät - Tappara kolmannessa finaalissa!

Kärpät on kahden voiton päässä mestaruudesta. Hyppääkö Tappara vielä kyytiin vai menikö Kultajuna jo?

palace_brighton
Watford - Crystal Palace 21.4.2018, kummatkin säilynevät liigas...

Watford on kahdeksan pistettä putoamisrajan yläpuolella, ja Crystal Palace on viisi pistettä rajan päällä. Piste kelpaisi varmasti tänään kummallekin.

EHT-RUOTSI-SUOMI-VEIKKAUSSIVUT
Sunnuntai 22.4.2018 Suomi kohtaa Carlson Hockey Gamesin päätös...

3-1 vai 1-3? Vai löytyykö tulosvetoon joku muu lukema? Lyö vetoa matsista!

barcelona
Sevilla - Barcelona 21.4.2018, Barca hakee tuplaa

Sevilla ja Barcelona kohtaavat Espanjan cupin finaalissa. Kummankin kausi on aikalailla kiinni tästä ottelusta, muuten jää pettymys päälimmäisenä mieleen.

facup-chelsea-southampton-veikkaussivut
Sunnuntai 22.4.2018 - FA Cup välierässä Chelsea - Southampton....

Molempien Valioliiga-kausi on mennyt mönkään, tästäkö lohtua loppukauteen? Betsaa voittajaa!

Aikaisemmat otteluennakot